EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Airbnb,Nintendo, Total

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Airbnb,Nintendo, Total

mail13:30 | 09.11.2023прегледи 1185 коментарикоментари 0


Италиански съдия разпореди изземането на 779,5 милиона долара от централата в Ирландия на платформата на краткосрочни наеми "Еърбиенби" (Airbnb) заради предполагаемо избягване на плащането на данъци, предаде Ройтерс, като се позова на миланската прокуратура.

Според разследването "Еърбиенби" не е събрала и предоставила на италианските власти 21 на сто от доходите на наемодателите, както се изисква от приетия през 2017 г. закон. Трима души, заемали мениджърски позиции в компанията между 2017 г. и 2021 г., се разследват.

"Еърбиенби Ирландия води разговори по темата с италианските данъчни власти от юни в опит да реши проблема", заяви за Ройтерс говорител на компанията. Той изтъкна, че фирмата е "изненадана и разочарована" от решението на прокуратурата и допълни, че винаги са спазвали закона.

"Еърбиенби" неуспешно оспори италианския закон от 2017 г., след като през декември 2022 г. Европейският съд потвърди правото на италианските власти да изискват въпросния данък.

Италианският премиер Джорджа Мелони опитва да сложи край на данъчните измами по линия на краткосрочните наеми, като не само събира изискваните от закона средства, но и планира да повиши данъка от 21 на 26 на сто за собствениците за множество имоти за краткосрочно отдаване под наем.

-------------------------

Японската корпорация "Нинтендо" (Nintendo) отчете скок на нетната си печалба с 18 на сто за първото полугодие на финансовата година, тъй като продажбите на компанията продължават да растат, стимулирани от хитовия филм "Супер Марио" и от популярността на софтуера за различни игри, предаде Асошиейтед прес.

Печалбата на "Нинтендо" за периода април-септември възлизат на 271,3 милиарда йени (1,8 милиарда долара) спрямо 230 милиарда йени за същия период на миналата година. Продажбите скачат с 21 на сто до 796 милиарда йени (5,3 милиарда долара). Компанията не отчита тримесечни резултати.

Търсенето на игровия софтуер "Суич" (Switch) на "Нинтендо" остава силно след излизането на екран на филма за скачащия водопроводчик Супер Марио, базиран върху популярната едноименна видеоигра.

Сред игрите, които се продават добре в резултат на филма, е и "Mario Kart 8 Deluxe", от която през периода са реализирани 3,2 милиона броя до общо 57 милиона броя.

Филмът за Супер Марио е една от най-добре котиращите се екранни анимации, втора след "Замръзналото кралство 2" и първа сред анимациите, базирани на видеоигри.

--------------------

Канадската компания "Куш-Тар" (Couche-Tard) получи разрешение да купи бензиностанциите на френския енергиен концерн "Тотал" (Total) в Германия, Белгия, Люксембург и Нидерландия, съобщи днес Европейската комисия, цитирана от ДПА.

Придобиването няма да доведе до рискове за конкуренцията, според ЕК.  През март "Тотал" обяви, че оттеглянето й от бизнеса с бензиностанции е свързано с целта на ЕС да постигне климатична неутралност до 2050 г. и планирания поетапен отказ от колите с двигатели с вътрешно горене от 2035 г. Електромобилите по-скоро ще се зареждат у дома или на работа, отколкото на зарядни станции по бензиностанциите, посочи компанията. 

Това изисква традиционните бензиностанции да бъдат трансформирани в мултифункционални пространства с магазини, ресторанти и други услуги, според "Тотал".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg