EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Ферма "Под Балкана", Aladin Foods

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Ферма "Под Балкана", Aladin Foods

mail13:34 | 13.10.2016прегледи 2506 коментарикоментари 0


Aladin Foods отвори първия си франчайз обект за бързо хранене след стартирането на франчайз програмата на компанията през февруари 2016 г. За изграждането и оборудването на обекта, който се намира в центъра на Асеновград, франчайз партньорът е вложил над 150 хил. лв. Размерът на първоначалната инвестиция в един франчайз обект се определя от големината му и от разнообразието от предлаганите продукти. Според категоризацията обектът в Асеновград е среден формат и осигурява 14 работни места, Веско Димитров е собственик на франчайз обекта.

Асеновград е тринадесетият град, в който веригата стъпва. Aladin Foods е най-динамично развиващата се българска компания в областта на fast food бизнеса. За периода от 2010 г. до 2014 г. Aladin Foods е увеличила годишния си оборот повече от пет пъти. Само за миналата година реализираният оборот е над 30 млн. лева, сочи счетоводната справка на дружеството. През 2015 г. фирмата инвестира над 3 млн. лева в разширяване и обновяване на производствените си бази – транжорна за пилешко месо в гр. Съединение (Пловдив), фурна за арабски хляб, цех за обработка на картофи и цех за производство на сос в с. Цалапица (Пловдив). По настоящем в дружеството работят повече от 870 служители.

Семейната ферма "Под Балкана" на Таня и Никола Кулови в с. Васил Левски, Карловско отвари врати за гости и посетители в началото на седмицата.  През юни 2015 там заработи Демонстрационен център за редки породи, открит с финансовата подкрепа на българо-швейцарския проект "За Балкана и хората".

Ферма „Под Балкана“ произвежда кисело мляко и сирене от редки български породи, отглеждани свободно по пасищата на централна Стара планина. Никола Кулов, потомствен каракачанин и жена му  Таня имат 500 каракачански овце и 150 биволи Българска Мурра. През късната есен, цялата зима до ранна пролет каракачанските овце на Кулови пасат в Подбалкана и полите на Средна гора, а през лятото и ранната топла есен те са в пасищния район Равнец на Национален парк Централен Балкан. През целия пасищен сезон биволите на фермата намират храна и прохлада  около реките Бяла река и Неволя. Семейството гледа и кози, прави и кози продукти.

Фермата продава на изложения и фестивали, на фермерски пазари в София и страната, както и в собствен магазин в Пловдив. Много клиенти познават продукцията на "Под Балкана" и я търсят. Центърът е отворен седем ни в седмицата от 9 до 17 часа за всички, които искат да си купят сирене и кисело мляко от редки породи, както и да видят намясто как се правят тези продукти по традиционна българска рецепта.

Повече от година след откриването на Демонстрационния център семейство Кулови иска да  покажат как се справят, какви са успехите им и предизвикателствата, пред които са изправени. Опитът им е интересен и за други фермери, решили да тръгнат по пътя на преките продажби след регистрация по Наредба 26 на Министерството на земеделието и храните.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020