EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Телелинк, Кауфланд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Телелинк, Кауфланд

mail09:15 | 03.04.2024прегледи 551 коментарикоментари 0


Немската верига Kaufland планира да изкупи български плодове и зеленчуци на стойност над 180 млн. лв. през 2024 г.  Към момента компанията предлага около 200 вида плодове и зеленчуци, според сезона, като близо 70 от тях са с български произход.

Изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от български производители става основно чрез програма за договорно изкупуване на продукцията. 

„Развитието на програмата е доказателството, че Kaufland България приоритизира работата си със селскостопанските производители. Заедно с тях вървим в целия процес - от засаждането и избора на семена до проверки за качество по цялата верига, докато стигне до милионите ни клиенти”, коментира Красимир Белчев, експерт „Договорно производство“.

От началото на програмата през 2019 г. досега, веригата има сключени над 125 договора със земеделски производители от цялата страна. 

В асортимента присъстват предпочитани от българския потребител  - розови домати, краставици, айсберг, малини, ягоди и боровинки, както и традиционните краставици, марули, репички, картофи и моркови. 

Миналата година ритейлърът обогати за пореден път асортимента на собствената си марка „Брей!“ с още плодове и зеленчуци c гарантиран български произход, като общият им брой в нея вече надвишава 15.

Плановете за 2024 г. включват разгръщане на асортимента до 81 вида плодове и зеленчуци и сключване на над 30 нови договора с български производители. Освен чрез договорното изкупуване, веригата продължава да набавя българска продукция за магазините си и през други програми.

-----------------

Българската технологична компания "Телелинк бизнес сървисис груп“ (ТБСГ) обяви успешното придобиване на акциите на хърватската компания "Седам АйТи" (Sedam IT), съобщиха от компанията.

Сделката е на стойност 9 млн. евро. "Седам АйТи" е доставчик на ИТ решения и услуги с над 20 години опит в индустрията и екип от над 120 души. 

Придобиването е важна част от глобалната стратегия за развитие на "Телелинк". Регионалната диверсификация на ресурс, експертиза, клиентска база и специфично знание е предпоставка за успешен бизнес в Западна Европа и САЩ, посочват от компанията.

От "Телелинк" отбелязват, че придобиването отразява амбицията им за постоянно развитие и нарастване на конкурентоспособността в ИТ сектора, допълнително засилвайки техническите и иновационни възможности на групата.

Компанията "Телелинк бизнес сървисис" предлага ориентирани към клиента високотехнологични решения в комуникационните мрежи, центровете за данни, кибер сигурността и управляваните услуги.

Портфолиото на компанията включва над 200 клиенти в България, Западните Балкани, Централна и Западна Европа и САЩ. Фирмата си сътрудничи с над 50 международни технологични партньори като "Сиско" (Cisco), "Дел" (Dell), "ИЕмСи" (EMC), "АйБиЕм" (IBM), "ВиЕмУейр" (VMware), "Майкрософт" (Microsoft).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg