EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Сирма, BHTC , Енерго Про

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Сирма, BHTC , Енерго Про

mail17:01 | 10.04.2018прегледи 3648 коментарикоментари 0


От края на март акциите на българската софтуерна компания Сирма Груп Холдинг са включени във водещия “Premium” сегмент на Българската фондова борса - София.  До сега акциите на Сирма се търгуваха в сегмент “Standard”. Включването на дадена емисия в сегмент Premium на БФБ е възможно при покриване на определени критерии определени от БФБ-София: ангажимент на дружеството за стриктно спазване на „Националния Кодекс за Корпоративно Управление“, регулярно и своевременно публикуване на финансовите отчети, оповестяване на финансова информация на български и английски език, минимум 25% миноритарни акционери, висок средно-месечен оборот на търговията с акциите, както и печалба от дейността. Решението за включването на акциите на Сирма в сегмент „Premium” влиза в сила от 3 април 2018 година. В сегмента акциите на Сирма Груп Холдинг се нареждат заедно с тези на още 6 водещи дружества на фондовата борса. Сирма е единствената ИТ компания включена в Premium сегмента.

-----------------------

Производителят на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) отбелязва 5 години от стъпването си на българския пазар. Немският гигант стартира дейността си у нас през 2013 г. със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Откриването на мощностите е направено през 2015 г., а заводът е първият, построен в Икономическа зона „София-Божурище“. Общата площ на съоръжението е 9 700 кв. м.

От 2013 г. досега BHTC в световен мащаб бележи значителен ръст в приходите си, които за 2017 г. надхвърлят 180 млн. лв. Голяма заслуга за това има развитието на производството на компанията в България и превръщането на българското представителство в един от най-важнитe развойни центрове на BHTC. 

През 2018 г. производителят планира да увеличи производствения си капацитет, като реализира нова мащабна инвестиция в България. Тя е свързана с пускане в експлоатация на пета поточна линия в резултат на увеличението на клиентското търсене и подписани договори за доставка към нови клиенти. 

След стъпването си на българския пазар през 2013 г. компанията стартира привличането на едни от най-утвърдените професионалисти в бранша, като първоначално открива над 200 работни места, а 5 години по-късно те вече са над 450. Компанията е известна с цялостната си и отговорна социална политика, чрез която осигурява на служителите си мотивираща работна среда и широко поле за развитие на техните професионални таланти.

------------------

През 2018 година Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, ще увеличи инвестициите в електроразпределителната мрежа в област Габрово с 16%. Предстои да се реализират проекти на стойност 5,1 млн. лв. От тях 2 млн. лв. ще бъдат вложени  на територията на община Габрово за  обновяване на 3 ключови електропровода, които осигуряват електрическа енергия на десетки хиляди клиенти. Предвижда се и реконструкция на участъци от въздушната мрежа, ще продължи изнасянето на табла и монтирането на нови електромери.

В рамките на 2017 година ЕНЕРГО-ПРО вложи 4,4 млн. лв. в поддръжка и развитие на електроразпределителната мрежа в област Габрово.  40% от тях са проекти, реализирани на територията на община Габрово – обновяване на елементи от оборудването на подстанция „Синкевица“ и възлова станция „Кантона“, които доставят електричество на част от града и близките населени места в общината. Извършен бе ремонт и е изградена телемеханика на възлова станция „Етъра“, с което ще се ускори откриването и отстраняването на възникнали аварии. Обновени са участъци от мрежите средно и ниско напрежение, изнесени са 1154 електромерни табла и са монтирани нови електромери. 

Вложените средства  повишиха качеството на електроснабдяване на територията на община Габрово - броят на прекъсванията по електроразпределителната мрежа през 2017 г. намаля с 12,5% спрямо 2016 г., а продължителността на непланираните изключвания през същия период - с 12,4%. 

 


Тагове: BHTC, Божурище
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037