EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Роснефт, Boeing

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Роснефт, Boeing

mail18:45 | 27.01.2023прегледи 1143 коментарикоментари 0


Процесът по иска на руската енергийна компания "Роснефт" за временното поставяне на две от нейните подразделения в Германия под администрация започва с изслушвания на 22 февруари, съобщи съдът в Лайпциг, цитиран от ДПА. През март ще има допълнителни дати.

През септември 2021 г. германските власти поставиха въпросните две дъщерни дружества на "Роснефт" под държавен контрол за срок от шест месеца поради опасения за енергийната сигурност на страната.

Двете компании съвместно държат мажоритарен цял от рафинерията Пе Це Ка (PCK) в провинция Бранденбург. Тя е една от най-големите в Германия и от десетилетия преработва петрол, получаван от Русия по тръбопровода "Дружба".

"Роснефт" обвинява Германия в "силова експроприация" на двете компании. Руският гигант твърди, че няма правно основание за поставянето им под администрация, според представени в съда документи. И двете компании са продължили да работят и не са отказали да получават  неруски петрол, изтъква "Роснефт".

---------------------

Американската авиостроителна корпорация "Боинг" (Boeing) обяви, че загубите й през четвъртото тримесечие на миналата година възлизат на 663 милиона долара, тъй като проблемите с веригите на доставки и повишаващите се производствени разходи "изяждат" нарастващите й приходи, предаде Асошиейтед прес.

Загубите на "Боинг" се равняват на 1,06 долара на всяка от акциите, емитирани от компанията. На този фон приходите й се увеличават с 35 процента на годишна база до 19,98 милиарда долара.

Корпорацията отчита повишаване на поръчките за доставка на нови самолети, откакто в края на 2021 г. регулаторните органи позволиха да бъдат подновени полетите с "Боинг 737 МАКС" (Boeing 737 MAX) и авиостроителят ги убеди, че е отстранил техническите проблеми при машините от серията "787 Дриймлайнър" (787 Dreamliner).

Бизнесът на "Боинг" пострада след две фатални катастрофи със самолети, произведени от компанията, при които загинаха 346 души, както и поради рязкото намаляване на пътническите полети по време на пандемията от коронавируса, припомня Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157