EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми от Казахстан търсят партньори в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми от Казахстан търсят партньори в България

mail10:09 | 16.06.2016прегледи 894 коментарикоментари 0


Казахстан проявява интерес към създаването на смесени предприятия с български фирми. Това стана ясно след срещата на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с Алмас Айдаров, зам.-председател на Националната агенция по експорт и инвестиции Kaznex Invest на Казахстан. Казахстански компании търсят партньори за изграждането на съвместни предприятия в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и леката промишленост. Отделно се интересуват от внос на стъклени бутилки, опаковки, капачки и пилешко месо.
Казахстанските агенции за недвижими имоти гледат за партньорство с български фирми. В момента казахстанци купуват доста имоти по Българското Черноморие. Двамата обсъдиха още и създаването на съвместни логистични центрове. България може да бъде хъб на казахстански стоки за Европа, а Казахстан за българските към Азия. В областта на ИТ технологиите искат да ползват българския опит и да си сътрудничат с наши компании, заяви Мариета Захариева. Тя подчерта, че са проявили огромен интерес към българската платформа за дигитална икономика, която се изгражда от ИАНМСП. Казахстанската агенция иска да черпи опит от българската агенция, допълни тя.
Захариева и Айдаров се договориха да се подпише споразумение за сътрудничество между двете агенции и да се обменят данни. Очаква се делегация да дойде в България в края на октомври или началото на ноември и да се организира съвместен бизнес форум в „София тех парк“.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg