EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми обработват незаконно земя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми обработват незаконно земя

mail15:30 | 23.06.2011прегледи 830 коментарикоментари 0


Големи арендатори във Видинска област обработват земеделски площи неправомерно. За това сигнализираха Областната дирекция на полицията във Видин десетки собственици на земя, съобщи БНТ. Заради субсидиите фирмите са завзели дори селски пътища, мери и ливади. Кметове от областта се събраха на спешна среща в общината да търсят изход от създалото се напрежение.
Кметовете обясниха, че разораването става тайно, обикновено през нощта се влиза с много техника и за часове се обработват цели землища.
Анжел Дуцов, собственик на земя от с. Градец:
- Като дойдат тия фирми ние, местните хора, не може да им се противопоставим, защото става въпрос за голяма разлика така във финансовите възможности и те идват и почват да си орат без да имат сключени договори, без нищо...
Малин Младенов, собственик на земя от гр. Дунавци:
– Десетки са хората в Дунавци, които са ощетени... Институциите си прехвърлят отговорностите и никой не ги спира...
Упреците за силово разпореждане с нивите на хората са главно към две фирми, но техни представители не дойдоха на срещата. Ето защо от общината във Видин казаха, че започват проверки и при разорана неправомерно земя, ще налагат глоби на нарушителите в размер от 2 до 10 000 лв. Потърпевшите пък трябва да изпратят уведомление до кмета на общината, за да им бъде върната земята по законов ред.
 


Тагове: земя, обработка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg