EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Нетера, сладоледи Изида + BBU Startup School

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Нетера, сладоледи Изида + BBU Startup School

mail14:45 | 14.09.2016прегледи 1864 коментарикоментари 0


Българският технологичен компания Нетера стартира поредица от образователни форуми Neterra Lab по повод 20-годишнината на компанията. Първото събитие ще се проведе на 19 септември от 16.30 часа в хотел Хилтън. Всеки форум ще бъде на различна тематика и в него участие ще вземат партньори и клиенти на Нетера. Във фокуса на първото събитие „SOS! Кой оплете моята мрежа?“ ще са изнесената системна администрация и защитата от хакерски (DDoS) атаки. Форумът е безплатен за всички, регистрирани на http://neterra.net/lab.

 През 1996 г. фирмата стартира като първия частен интернет доставчик в България. Тогава, спътниковата ни станция беше с капацитет от 64 kb и задоволяваше 80% от българския интернет пазар. Към момента фирмата е лидер на пазара на предоставяне на линии под наем в Централна и Източна Европа, казва Невен Дилков, основател и управител.

Сред големите международни телеком оператори, с които компанията има договори са British Telecom, Turkcell Superonline, Verizon Business, Orange Business Services, Level 3, TATA Communications, China Telecom (Europe), UPC.

Паралелно със създаването и поддържането на спътникови станции и наземни оптични мрежи компанията изгражда и първия независим неутрален дейта център и телепорт за спътникови комуникации в Югоизточна Европа. Sofia Data Center е отличен с редица международни награди като номинация в категорията „Нов център за данни“ на престижните European Data Center Awards 2011 и „Специална награда на журито“ на ICT Summit Eurasia Awards 2011.

В плановете за развитие предстои откриване на офис в Истанбул, изграждането на нов дейта център през 2017г, както и нов телепорт за спътникови комуникации през същата година.

Инвестициите на компанията в българската икономика от създаването й до днес възлизат на 46 млн. лева, тя е работодател на 140 български IT специалисти.

Българският сладоледен бранд Изида избра вертикалното решение RI (Retail.Intelligence), за да анализира процесите си по търговия и дистрибуция. RI е продукт за управленски справки и анализ на данни, разработен на база Business Intelligence платформата Qlik Sense. Продуктът е създаден специално за компании от ритейл сектора. Той олицетворява дългогодишния опит на консултантската компания Balkan Services в предоставянето на BI решения и обогатява нейното портфолио, като ги прави достъпни дори за по-малки компании на пазара.

Нов български университет и фондация BBU обявиха старта на програмата BBU Startup School. Тя е 9-месечна образователна програма, в рамките на която ментори предават бизнес умения и ноу-хау, трупани с дълги години практика. Идеята на организаторите е по този начин интензивно да компенсират една от липсите в младите хора, помагайки им да доведат своите проекти до реална реализация. BBU Startup School няма да поставя оценки, да очаква да бъдат предавани домашни и курсови работи, а участниците в програмата ще създадат свой собствен бизнес. Задачата на преподаватели и ментори е да осигурят необходимия набор от инструменти и знания, така че първоначалните идеи, водени от мотивацията в екипите, да се развият до реални стартиращи компании. BBU Startup School разполага с голяма мрежа от академични авторитети, ментори, бизнес контакти и инвеститори от България и чужбина, готови да съдействат на екипите по време на тяхната работа. В същото време програмата е акредитирана от Нов български университет и всички участници, които имат желание, могат да продължат своето обучение в магистърската програма “Бизнес администрация” (МБА програма) на НБУ.

В рамките на програмата ще стартира и първата в България Junior Company. В нея всички младежи, които искат да натрупат опит, но нямат своя собствена идея за бизнес, ще могат да работят върху реални проекти, изграждайки същевременно своя предприемачески усет и умения.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg