EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: НЕК, Кауфланд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: НЕК, Кауфланд

mail18:15 | 09.06.2023прегледи 1065 коментарикоментари 0


Национална електрическа компания АД (НЕК) отчита за 2022 г. ръст на брутната печалба със 71.5% до 1.18 млрд. лв. Чистата печалба на дружеството е 1.08 млрд. лв. при 650 млн. лв. година по-рано.

Доскоро НЕК имаше над 4 млрд. лв. задължения и се смяташе, че е на крачка от техническия фалит заради трудното им обслужване. Към края на м.г. те намаляват с 36.2%, като общата им сума вече е 2.6 млрд. лв.

Дългосрочните задължения към свързани лица намаляват с 23.6% до 1.6 млрд. лв., като това се дължи на заем към БЕХ, на който погасяването започва през 2023 г. НЕК е успяла да погаси предсрочно задълженията си по заема от Министерството на енергетиката (МЕ), свързан с проекта АЕЦ "Белене", който е в размер на 601 млн. евро.

-----------------------------

Kaufland България отчита инвестиции от близо 300 000 лв. от началото на годината в контрол на качеството на всички продукти. Компанията извършва средно 1600 проверки на месец или общо 8111 за периода. Всеки ден във всеки един от 63-те хипермаркета в страната служителите отделят по минимум два часа в проверки на стоките, като общият брой човекочасове в разглеждания период е 15 000 – това се равнява на повече от две години.

Проверките за безопасност на храните и контрол на качеството им включват лабораторни анализи в независими лаборатории, външни експертизи и редица вътрешни проверки от отделите, ангажирани да обезпечат стриктните процеси, които компанията има, за да гарантира високото качество на предлаганите продукти.

Как се проверява безопасността и качеството на храните в Kaufland България

Хляб и тестени изделия: регулярно тестване на асортимента; предварителни дегустации за нов продукт; всички продукти се пекат по съвременна технология в специални конвектомати по предварително зададени програми според спецификите за приготвяне на всеки продукт, за да бъдат гарантирани качество, вкус и аромат.

Месо и месни продукти: регулярни лабораторни анализи и тестове в акредитирани лаборатории; ежегоден международен одит за норми и вътрешни изисквания за работа със свежи храни; шестстепенен контрол при приема в Централен склад; непрекъсната хладилна верига; проверка при приема в хипермаркетите и постоянен контрол на условията на съхранение на място; сертификация на предлаганите продукти.

Млечни продукти: вътрешни дегустации; разработена специално за компанията строга програма за прием, съхранение, доставки, хигиена, зареждане, опаковане и продажба на млечните продукти.

Плодове и зеленчуци: прецизен контрол от полето до рафта; всекидневни проверки за съответствие с изискванията на веригата за свежест, качество, цялост, здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета – клас, произход, марка, сорт; ежемесечни тестове за пестициди; температурен контрол.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg