EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Мета, Дойче Бан, Индитекс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Мета, Дойче Бан, Индитекс

mail16:35 | 02.08.2023прегледи 1291 коментарикоментари 0


Германската национална железопътна компания "Дойче бан" (Deutsche Bahn) отчете значителна финансова загуба за първата половина на 2023 г., предаде ДПА.

През първите 6 месеца на годината "Дойче бан" регистрира отрицателен финансов резултат в размер на 71 милиона евро. През същия период на миналата година германският железопътен оператор, който е собственост на държавата, е постигнал печалба в размер на около 424 милиона евро. 

Отрицателният финансов резултат на "Дойче бан" е формиран вследствие на увеличените разходи на компанията и значителните й инвестиции в железопътната инфраструктура, посочва ДПА.

------------------

Технологичната корпорация "Мета" (Meta), която е собственик на социалните мрежи "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), отчете, че е постигнала по-високи от очакваното финансови резултати през второто тримесечие на годината, предаде Асошиейтед прес.

Печалбата на "Мета" през тримесечието, приключващо в края на юни, е възлизала на 7,79 милиарда долара, което е повишение с 16 на сто спрямо същия период на миналата година (6,69 милиарда долара). 

За същия период приходите на технологичния гигант са се повишили с 11 на сто и достигат 32 милиарда долара. Това е най-същественото им повишение от 2021 г. 

Добрите финансови резултати на "Мета" са обусловени от сериозното увеличение на приходите от онлайн реклама, които достигат нива над прогнозираните от анализаторите на Уолстрийт.

И технологичният гигант "Алфабет" (Alphabet), който управлява онлайн търсачката "Гугъл" (Google), обяви повишение на печалбата си през второто тримесечие спрямо същия период на миналата година, припомня Ройтерс.

------------------

Компанията "Индитекс" (Inditex), собственикът на "Зара" (Zara – "Сара" на испански език), е в процес на спиране на покупките от Мианма, съобщи компанията пред Ройтерс. Това е резултат от кампания, подета от глобалната синдикална федерация "ИндъстриОл" (IndustriALL), която убеждава компании да се изтеглят от страната.

"Индитекс" е в процес на поетапно и отговорно излизане от Мианма след призива на "ИндъстриОл",  посочи говорител на компанията. "В резултат на това продължаваме да намаляваме броя на активните производители в страната", с които работим, добави говорителят.

"Индитекс" не даде срок за напускането си на Мианма и не публикува списък с доставчици, така че все още не ясно колко фабрики в страната правят доставки за гиганта в бързата мода.

Мианма, основен производител на облекло за западни марки и търговци на дребно, е управляван от военна хунта от февруари 2021 година. Според синдиката оттогава се нарушават правата на работниците. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg