EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 2.0523
GBP 2.2730
CNY 2.5176
you tube
mobile version

Фирми: Лидл спира брошурите, TESY

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Лидл спира брошурите, TESY

mail09:10 | 26.06.2023прегледи 846 коментарикоментари 0


Лидл България ще намали употребата на хартия с над 160 тона, като спре разпространението на хартиената си брошура в девет населени места през юли и август. Инициативата е част от цялостната стратегия за устойчиво развитие, с която веригата от години прилага мерки за съхранение на ресурсите, включително и на хартията като ценна суровина.

Пилотната екологична кампания обхваща общо 51 магазина в девет населени места - София, Пловдив, Балчик, св. Константин и Елена, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол и Царево.

Така веригата  стимулира потребителите си да използват активно онлайн брошурата, в която съдържанието е много по-богато. Тя може да бъде разгледана в мобилното приложение Lidl Plus, което предлага още разнообразие от актуални промоции, намаления и атрактивни оферти. Освен в Lidl Plus брошурата може да бъде разгледана и на място във всеки един от магазините на веригата в страната.

------------------

Третият най-голям производител на бойлери в Европа, българската компания TESY започва изграждането на нов завод в Шумен. Стойността на инвестицията в строителството и оборудването възлиза на 50 милиона лева и ще бъде финансирана с банкови заеми. Новият завод ще бъде изграден до края на следващата година, а плановете са той да влезе в експлоатация в края на 2024 година. На 11 500 кв. м разгъната застроена площ ще има производствена част, разделена в две основни халета с високо автоматизирани и технологични заваръчна, емайлираща и асемблираща линии за водосъдаржатели за термодинамични и електрически бойлери, както и линии за краен монтаж на термопомпени агрегати и термодинамични бойлери. Предвидена е високостелажна складова система и около 4 хил. палетоместа с 6 товарни рампи. Административно-битовата зона ще бъде разпределена на три нива, включваща робо академия, офисна част с 50 работни места и релакс зона за 200 човека. Планираният годишен капацитет на фабриката ще бъде над 200 000 единици краен продукт. Работните места, които ще бъдат разкрити ще бъдат за между 20 и 40 нови служители.

-----------------------

Производителят на електроника Escatec отвори своя първи завод в България, който се явява пети в Европа след такива във Великобритания, Швейцария и Чехия. За локация е избрана Пловдив благодарение на стратегическото му местоположения и транспортните връзки с Европа, както и заради вече съществуващата голяма индустриална база. Съоръжението от 4000 кв. м в България вече функционира с необходимото оборудване, процеси и квалифицирана работна сила. Новият завод е общо деветият производствен комплекс на компанията в световен мащаб. Новият завод в Пловдив ще е основното производствено съоръжение на азиатската компания в Европа за формоване на пластмаса и сглобяване на електроника. Дружеството „ЕСКАТЕК България“ е учредено миналия месец и собственик на капитала е шведското дружество на компанията от Малайзия. Компанията разработва технология за системи за военна и космическа употреба, за офталмология, за слухови апарати и автомобилни сензори за налягане.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg