EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Либхер, ITF Group

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Либхер, ITF Group

mail14:03 | 02.11.2023прегледи 866 коментарикоментари 0


Своеобразен рекорд постави на 23-ти октомври 2023 г. екипът на „Либхер-Хаусгерете Марица” – произведе 15-милионния уред в България. Информацията за медиите съобщи Христо Георгиев, управител „Финанси и администрация“ на фирмата.

Заводът за висококачествени хладилници и фризери, част от международния технологичен концерн Liebherr, отвори врати през 2000 г. в Тракия икономическа зона. Стартира с персонал от 170 души, за да нарасне до над 2 000 сътрудници 23 години по-късно. През 2005 г. е произведен 1-милионният уред, през 2012 г. бройката вече е 5 милиона, а 2018 г. – 10 милиона.

През 2020 г. Либхер произведе над един милион хладилници и фризери. Възходът на компанията в България е повече от показателен – според сухата статистика след основаването на Либхер първият милион уреди е постигнат за 5 години.

През 2020 г. фирмата произвежда милион за една година! Успехът е резултат от отличната работа, както на сътрудниците на завода, така и на доброто партньорство с местните фирми-доставчици, посочва Христо Георгиев.

76  български подизпълнители създават различни детайли за широката гама висококачествени хладилници и фризери, за които имаме пазари и клиенти в целия свят, допълва той.

Благодарение на немския гигант в региона са осигурени хиляди постоянни работни места. Без преувеличение може да се каже, че концернът „Либхер“ реално в голяма степен обезпечава прехраната на един средно голям български град.

Либхер инвестира у нас над 200 млн. лв. в производствена и логистична база, в непрекъсната модернизация и разширение, както и в развитието и повишаването на квалификацията на персонала си. Компанията е един от най-големите работодатели и фирми с мащабни инвестиции на всеки няколко години, както и ключов производител на почти изцяло експортно ориентирана продукция. Дейността на немската група тук привлече още няколко чуждестранни компании, нейни контрагенти, които откриха заводи в Тракия икономическа зона. Образно казано Либхер е локомотивът, който тегли по пътя към успеха една от влаковите композиции на българската икономика.

Компанията е известна и като коректен работодател с едни от най-високите възнаграждения в Пловдивска област. Фирмата подпомага кариерното развитие, дава и широка гама от социални придобивки. В момента на произвеждането на 15-милионния уред заводът в ТИЗ надгражда върху успеха и положителния опит и открива нови работни позиции за специалисти в развойния си център. Повече информация има на интернет страницата на компанията www.liebherr.bg.


Фокусът върху иновациите и подобряването на клиентското изживяване помогна на ITF Group да отчете ръст от 29% на обема на отпуснатите кредити към края на третото тримесечие на 2023 г., което води и до нарастване с 26% на нетното портфолио на компанията. Тези резултати се дължат както на повишаване с 22% на средно месечният брой на отпуснатите кредити, така и на увеличения среден размер на заемите, предоставяни от първата българска финтех компания, листната на ВЕАМ сегмента на БФБ.

Нарастването на портфолиото доведе до ръст на приходите на ITF Group с 57% в периода януари -септември 2023 г. в сравнение с същия период година по рано. Благодарение на това компанията постигна ръст на печалбата от 64% за първите 9 месеца на годината до близо 1,8 милиона лева.

Това са някои от основните акценти от отчета на ITF Group за третото тримесечие на 2023 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg