EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Китайци осъдени заради Марица Изток 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Китайци осъдени заради Марица Изток 2

mail12:40 | 28.09.2015прегледи 1212 коментарикоментари 0


Китайската фирма "Джъдзян Джъда Инсигма Груп Ко" Лтд., която беше част от консорциума "Индреко Инсигма", построил сероочистващите инсталации на V и VI блок на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД се оказва, че трябва да върне платените й 26,932 млн. евро за извършената работа. Още когато приключва официалният конкурс и става ясно, че на 12 декември 2008 г. изграждането на сероочистващата инсталация на двата блока е възложена на консорциума "Индреко Инсигма", вторият в класирането "Аустом Пауър" (Италия) подава жалба до Генералния секретариат на Европейската комисия. В документа се посочва, че използваната технология от "Индреко Инсигма" не е тяхна и че те не отговарят на определени квалификационни критерии, заложени от възложителя.
 

Българската верига супермаркети Пикадили ще се концентрира върху големите търговски центрове, като закрива по-малките си обекти. Компанията се преструктутурира, като поставя фокус върху качественото обслужване и предлагане на стоки от висок клас. По този начин компанията цели да привлече клиенти от средния клас, по-платежоспособни, търсещи модерното и изисканото. Пикадили ще концентрира усилията си върху модернизиране и обновяване на магазините си предимно в София и във Варна и вай-вече в големите търговски центрове.


С 16% пазарен дял Ди Би Шенкер Рейл България е третият по големина товарен железопътен превозвач у нас, съобщава компанията. Това са 554 млн. тон-километра извършена работа през 2014 г., с почти 1,66 милиона тона превоз на стоки от различно естество – от метални продукти и суровини (меден концентрат), през строителни материали, строителни елементи и продукти, химични продукти и продукти от свързаните с тях индустрии, до луксозни автомобили с транзитни влакове. В момента в компанията работят 290 души, подвижният състав се състои от 36 локомотива и повече от 350 вагона.

Над 70 млн. лева са инвестирани от компанията „Арсенал“ към момента, като за последните 12 месеца в заводите на дружеството са назначени 1385 човека. Основната част от направените инвестиции са в машини и съоръжения, с цел разширяване на производството. Сред тях са: разширение на обособено производство в Завод 5, цех 600 за близо 17 милиона лева; изграждане на нова линия за термообработка в цех 150 на Завод 1 и нова технология – МИМ процес в цех 160 на завод 6. Тази инвестиция е реализирана по Европейски проект, като само 50% от вложените средства са за сметка на „Арсенал“.
 

Сoфийcкa фиpмa oт вoeннo-пpoмишлeния кoмплeкc e зaявилa инвecтициoннo нaмepeниe дa пocтpoи мaшинocтpoитeлeн зaвoд в Ляcкoвeц. Спopeд зaявлeниeтo, пoдaдeнo в Общинaтa, e виднo, чe инвecтициoннoтo нaмepeниe e зa пpeдпpиятиe зa пpoизвoдcтвo нa мaшинocтpoитeлни дeтaйли и eлeмeнти oт cтoмaнa. Зaвoдът щe бъдe въpхy чacтeн тepeн oт 13,950 дкa в мecтнocттa Бpoдa. Зeмятa e зeмeдeлcкa и oт виcoкaтa тpeтa кaтeгopия, в мoмeнтa въpви пpoцeдypa пo cмянa нa пpeднaзнaчeниeтo нa тepeнa, пocoчвa инвecтитopът “Аpмaкo” АД. Спopeд инвecтициoннoтo нaмepeниe нa дpyжecтвoтo в зaвoдa ocнoвнитe звeнa щe ca инcтpyмeнтaлнa eкипиpoвкa и мeтoлooбpaбoткa, кaтo зa цeлтa щe ce изпoлзвaт шлифoвaлни мaшини, cтpyгo-aгpeгaтни мaшини, шпиндeли и фpeзoви мaшини. Пpeдвиждa ce пpoeктиpaнe и изгpaждaнe нa тpиeтaжнa aдминиcтpaтивнa cгpaдa.
Източник: в. Стандарт, Фирмена информация , Янтра - Велико Търново
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg