EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Кинтекс, Jumbo, Интерхотел В. Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Кинтекс, Jumbo, Интерхотел В. Търново

mail11:42 | 21.10.2016прегледи 1543 коментарикоментари 0


“Интерхотел Велико Търново” е най-скъпият хотел в страната, който частните съдебни изпълнители продават заради дългове. Най-големият четиризвезден хотел в област Велико Търново се продава за втори път от частен съдебен изпълнител за 17 731 500 лева. Първата продажба беше през ноември 2014 г. Тогава хотелът бе обявен за продажба само за един ден, защото собственикът му – ловешката фирма “Генимекс ойл”, плати дълга си и офертата беше свалена. Преди две години Интерхотелът се продаваше за 7,5 милиона лева. Сега цената е два пъти по-висока, но и дълговете на хотела са нараснали. Хотелът е на фалиралата “Корпоративна търговска банка”, където е заложен преди 6 години за 19 558 300 лв. (10 млн. евро). Тогава започна и много скоро спря разширението на Интерхотела с нова част от апартаменти под наем. От години те стоят на фаза изкоп.

Българското поделение на гръцката верига за детски стоки и домашни потреби Jumbo е увеличило приходите си от продажби в страната за пръв път до над 50 млн. евро. За финансовата година от юни 2015 до юни 2016 г. компанията отбелязва среден ръст от 12% на оборота във всеки от магазините си в страната, като същевременно и планира увеличаване на броя магазини до девет. След повече от десет години на българския пазар за пръв път магазините Jumbo са регистрирали годишен оборот над 50 млн. евро. Според данни на компанията майка през последната финансова година (юни 2015 - юни 2016) дъщерното дружество в България "Джамбо ЕС.Б " е реализирало нетни приходи 51.95 млн. евро при 45.34 млн. евро спрямо предходния период. Повишението е отчетено при еднакъв брой магазини в страната и за двете години - четири в София и по един в Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

„Кинтекс“ ЕАД е повишило със 100% подписаните договори през 2016 година спрямо предходната. През 2015 г. предприятието е осигурило поръчки на българските производители на военна продукция в размер на близо 60 млн. лева или с 14% повече от предходната година. В средата на 2015 година дружеството е включено в забранителния списък за приватизация, което гарантира, че „Кинтекс“ ще бъде запазено като държавно търговско предприятие, тъй като играе важна роля за развитие на пазарните позиции на българския военнопромишления комплекс. Българската отбранителна индустрия разполага със значителен производствен капацитет – в сектора са заети около 15 000 висококвалифицирани работници, а годишният оборот на дружествата нараства и е близо 600 млн. лв. Обемът на износа постоянно расте, което се дължи най-вече на провежданата от българските компании активна маркетингова политика.

Източник: Борба-Велико Търнов, Капитал, 24 часа

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg