EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми завеждат дела срещу държавата заради КТБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми завеждат дела срещу държавата заради КТБ

mail07:05 | 22.07.2014прегледи 928 коментарикоментари 0


Фирми и юридически лица ще съдят държавата, прокуратурата, следствието, МВР и БНБ за действия и бездействия по отношение на Корпоративна търговска банка. Вече втори месец те не могат да ползват парите си, депозирани в банката.

Писмото е подписано от Инициативен комитет и в него се казва, че ще бъдат заведени два съдебни иска. В писмото се посочва, че става дума за няколко структуроопределящи предприятия от военната промишленост, както и от служители в тези предприятия от Русе, Пловдив, Плевен, Сопот, Лясковец, Варна, които понасят щети заради "организираната атака срещу КТБ".

Те са се обърнали към адвокатска кантора в чужбина, която да отстоява интересите им пред международния съд в Люксембург. Според авторите на писмото пряко засегнати са над 15 000 служители и работници само от военнопромишления комплекс, а 150 000 са засегнатите в други сектори. Те запазват в тайна имената на присъединилите се лица и предприятия към иска, тъй като им се оказва натиск и се отправят заплахи срещу тях.БНР


Тагове: дела, КТБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg