EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Еврохолд, ЧЕЗ, Каолин ЕАД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Еврохолд, ЧЕЗ, Каолин ЕАД

mail08:05 | 16.12.2021прегледи 860 коментарикоментари 0


Автомобилен холдинг "Авто Юнион" АД, част от "Еврохолд България" АД, стана вносител и партньор за България на един от най-големите китайски производители на автомобили - Dongfeng Motor Corporation (Dongfeng), съобщава "Еврохолд България".
Тези китайски автомобили са с до 12 години гаранция, пише в съобщението.

Двете страни са обсъдили също спецификацията и цени на първата партида превозни средства по поръчка за износ от Dongfeng, както и план за задграничния пазар на марката, включително бъдещата визия и представяне на европейския пазар.

Dongfeng Motor Corporation е китайски държавен производител на автомобили с централа в Ухан, столица на провинция Хубей, Китай. Традиционно един от "Голямата четворка" китайски автомобилостроители, Dongfeng в момента е с водещи позиции по продукция, заедно с Changan Automobile, FAW Group и SAIC Motor.

Освен леки и лекотоварни превозни средства, компанията произвежда части и си сътрудничи с чуждестранни дружества, със съвместни предприятия като Dongfeng Yulon, Dongfeng Yueda Kia, Dongfeng Honda, Dongfeng Motor Co., Ltd. (DFL, с Nissan) и Dongfeng Peugeot-Citroen и Dongfeng Renault.

Най-големият автомобилен холдинг в България – „Авто Юнион“ АД, част от „Еврохолд България“ АД, продава още едно свое дъщерно дружество.

През юни компанията майка продаде „Н Ауто София“ ЕАД - основен дилър на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на „Еспас Ауто“, най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia.

Сега от КЗК съобщават за намерението на „М Тракс България“ ЕООД – Варна да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху фирмата „Стар Моторс“ ЕООД, съобщиха от регулатора.

От ноември „Авто Юнион“ има предварителен договор за продажбата на дъщерното си дружество „Стар Моторс“ - официален вносител на автомобили с марката на Mazda за България и Република Северна Македония, както и услуги от следпродажбено обслужване – механични ремонти, тенекеджийно-бояджийни ремонти, резервни части, колекции и удължена гаранция.

--------------------

ЧЕЗ Разпределение България съобщи, че консолидираната му нетна печалба е паднала до 30 млн. лв. за деветте месеца до септември от 39,9 млн. лв. за същия период на миналата година. Разходите на компанията нараснаха до 263,3 млн. лв. през първите девет месеца на тази година от 229,6 млн. лв. за януари-септември 2020 г., като най-забележимо увеличение е регистрирано при разходите за наети услуги и заплати, се казва в междинен финансов отчет на компанията. вторник. В същото време приходите нараснаха до 295,8 млн. лв. през разглеждания период от 274,5 млн. лв. за първите девет месеца на 2020 г.

-----------------------------

С минимално мнозинство общинският съвет в Дулово отхвърли молбата на “Каолин” ЕАД за продажба на няколко терена, които са частна общинска собственост. С отказа си да продаде парцелите е спрян ключов проект на германския инвеститор “Кварцверке”.

Компанията от години планира изграждането на нов завод в Дулово за преработка на каолин и кварцов пясък. “Каолин” планираше да инвестира в региона над 80 милиона евро за разработването на две находища на кварц-каолинова суровина, изграждането на железопътна връзка и друга транспортна инфраструктура, включително на газопровод до Дулово с дължина над 30 километра, както и построяването на самия преработвателен завод.

Реализирането на инвестицията щеше да гарантира създаването на 250 работни места директно в предприятието и още няколкостотин в съпътстващи дейности.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158