EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Девин ЕАД ,"Хаят" София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Девин ЕАД ,"Хаят" София

mail16:15 | 28.08.2020прегледи 2611 коментарикоментари 0


Компанията Девин ЕАД публикува първия си доклад за устойчиво развитие. Документът е изработен по утвърдената световна методология на Global Reporting Initiative (GRI) за оценка на дейностите и въздействията, свързани с устойчивото развитие и е изготвен в партньорство с консултантската компания denkstatt България. Докладът разглежда дейностите на „Девин“ през 2019 г. по отношение на удовлетвореността на служителите, опазването на околната среда и намаляването на въглеродния отпечатък от дейността, както и приноса към обществото и към региона на гр. Девин.

Някои ключови факти:

За всеки литър произведена напитка, „Девин“ отбелязва намаление на употребата на ресурси до 1,46 литра вода, 41 кВтч енергия, както и 5,4% намаление на въглеродния отпечатък спрямо 2018 г.;

През 2019 г. компанията събира разделно и предава за оползотворяване 91,5% от отпадъците, генерирани при производствените процеси; 

80% от стратегическите доставчици на „Девин“ се регистрират за сертификата EcoVadis - международна платформа за предприятия, които са ангажирани в областите корпоративна социална отговорност (CSR) и устойчивост.

Над 55% от доставчиците на компанията са от района на град Девин, а всички стратегически партньори на компанията са разположени в радиус до 500 км.

През 2019 г. „Девин“ внася близо 19 млн. лева данъци и такси към държавата и по този начин се явява най-големият данъкоплатец от целия регион.

„Девин“ лансира образователна програма от типа „защитена специалност“ за ученици в гр. Девин в партньорство с професионалната гимназия.

През 2019 г. компанията дарява 712 549 бутилки (668 015 литра вода) в цялата страна за каузи, бедствия и насърчаване на култура на здравословна хидратация.

-----------------

За септември 2020 г. е планирано отварянето на 5-звездния хотел "Хаят" (Hyatt Regency) в центъра на София, което се забави заради пандемията от коронавирус, съобщиха от консултантската компания за недвижими имоти "Кушман и Уейкфилд Фортън" (Cushman & Wakefield Forton). Хотелът на "Хаят" се намира до паметника на Васил Левски на мястото на някогашното кино и хотел "Сердика". Той беше изграден от българската "Тера тур сервиз" ЕООД, чийто управител е Васил Златев. Инвестицията възлиза на около 30 млн. евро - собствени средства и заем. Това е първият обект у нас на веригата за луксозни хотели Нуаtt. За "Тера тур сервиз" това е петият им хотел, след като Златев построи 4 по морето (два в Обзор и по един в Слънчев бряг и Свети Влас), има и един в родния му град Правец. Всичките обекти са под чуждия бранд RIU. Столичният хотел Hyatt Regency се позиционира във високия ценови сегмент, като преди време беше обявено, че нощувката ще струва около 200 евро на човек в стая.

-------------------

Чешката инвестиционна група "Пи Пи Еф", собственост на милиардера Петър Келнер, част от която е и мобилният оператор "Теленор България" ЕАД, разширява бизнеса си в Турция. Комисията за защита на конкуренцията е разрешила извършването на концентрация, която ще се осъществи чрез придобиване на съвместен контрол от страна на турската "Екса Експорт Санайи Мамулери Сатъш же Араштърма А.Ш." и "Пи Пи Еф Бийр Топхолдко" Б.В. върху турската фирма "Темса Улашъм Арачларъ Санайи ве Тиджарет Аноним Ширкети. Анализът на тази сделка се налага, тъй като сумата от общите обороти на всички фирми в концентрацията на територията на страната за предходната финансова година надхвърля 25 млн. лв. и участниците в покупко-продажбата са задължени да уведомят Комисията за защита на конкуренцията. "Екса Санайи Мамулери Сатъш же Араштърма" А.Ш. - Истанбул няма дейност в България. Но корпоративната група, към която принадлежи, извършва у нас търговия на едро с гуми за леки автомобили, лекотоварни автомобили, трактори и строителна техника, продажба на цимент и на електрическа енергия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg