EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Градус, Voss

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Градус, Voss

mail15:05 | 01.02.2019прегледи 1620 коментарикоментари 0


Първите наети служители в завода на VOSS в Баховица стартираха обучение в Полша, където в рамките на 3 месеца ще бъдат обучавани да работят спрямо стандартите и технологиите на VOSS Automotive. Бъдещите служители ще бъдат подготвени в Полша, защото именно там заводът на компанията е с подобна продукция на българската. Целта на прецизната подготовка е служителите да заемат работните си места в завода в България като квалифицирани кадри, готови да работят самостоятелно и да предадат познанията и уменията си на другите колеги, чието наемане вече е в процес. В момента административният отдел се състои от 30 човека, а до края на май ще бъдат наети още 150 работници. Всички имат възможност за професионално развитие в компанията и шанс за бързо достигане на лидерски позиции.

„С откриването на завода в България семейството на VOSS се разраства според нуждите на пазара. Екипът тук ще бъде както от служители на производствените линии, така и от експерти по качеството, складови оператори, вътрешни логистични оператори и инженери. Сред целите, които сме си поставили, е до края на 2019 г. в завода на VOSS в Баховица да бъдат назначени около 500 души.“, сподели Роланд Вайс, управляващ директор на VOSS Automotive за България. Той допълни, че ще бъдат наемани хора от регионите: Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, тъй като компанията ще организира безплатен транспорт за бъдещите служители.

Отворените позиции са публикувани на https://www.jobs.bg/company/272009

В завода на VOSS в Баховица предстои да се инсталират машините, а производствените линии да бъдат въведени в експлоатация, за да може първата поръчка да бъде готова за износ през май 2019 г., както заявиха от компанията миналият месец.

През 2018 г. немският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост – VOSS, добави в мрежата си от заводи по цял свят и България. Чуждестранните инвеститори избраха страната ни за стъпка, спомагаща международното развитие и значителното разрастване на пазара на компанията. С откриването на завода си в България VOSS дава възможност на служителите си да се развиват в международна среда, оставайки в родината при близките си.

-----------------------

Производителят на пилешко месо и изделия "Градус" е изпълнил голяма част от целите в инвестиционния си план, заложени при листването на борсата, съобщи изпълнителният директор на компанията Ангел Ангелов. През лятото на 2018 година компанията успя да направи най-голямото IPO за последните 10 години и второто в историята на местния пазар листване по привличане на средства в размер на 81 млн. лв. Половината от тях постъпиха в дружеството чрез увеличение на капитала, а останалите отидоха в основателите на компанията и основни акционери – братята Лука и Иван Ангелови. "Вече имаме конкретни резултати от публичното предлагане на борсата по отношение на инвестициите в основните ни дейности, свързани с производство на разплодни яйца и пилешко месо. Шест месеца след набирането на средствата ние сме преизпълнили инвестиционната си програма за 2018 г. и оставаме при най-ликвидните компании на българската финансова борса", каза Ангелов. Според отчета на фондовата борса за последното тримесечие "Градус" е на 4-то място по оборот и по брой на сделките с акции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg