EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Видеолукс, Кроношпан, БМФ, Елана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Видеолукс, Кроношпан, БМФ, Елана

mail16:10 | 11.07.2017прегледи 9312 коментарикоментари 0


„Видеолукс Холдинг“, собственик на вериги магазини Технополис и Практикер, изгражда на нов склад в гара Елин Пелин. Сградата ще разшири настоящия склад на компанията – 20 000 кв. м., с допълнителни 10 500 кв. м. Проектът ще обслужва складовата дейност на магазините и ще подпомага онлайн търговията на компанията. Новият склад ще бъде изграден върху собствен терен на компанията, като едноетажната сграда ще бъде разположена непосредствено до южната фасада на съществуващия склад Технополис и ще има сглобяема, стоманобетонова конструкция с височина до 12,3 м. Предвидено е изграждането на 19 бр. товаро-разтоварни рампи, наземен паркинг за 81 леки и 17 тежкотоварни автомобила. В обекта ще бъдат обособени две основни функционални части: бърза зона за подово складиране и зона за дълготрайно стелажно складиране. Проектът включва директна връзка към административно-битовата зона на съществуващата сграда и директна връзка между складовите зони на старата и новата сграда. Очаква се строежът да приключи за срок от приблизително 5 месеца, като за изпълнение на проекта е избрана фирма Бараж Груп.

................

Новият мокър електрофилтър за 10 млн. евро вече е доставен в компанията „Кроношпан“. Съоръжението пристига, натоварено на едрогабаритна техника от Белгия. Старата очистваща инсталация на фирмата, която е на повече от 40 г. и бе наследена от „Дървообработване ВТ“, отива за отпадъци. От „Кроношпан“ разясняват какъв ще бъде прекият ефект върху околната среда след завършване на мащабната инвестиция. В момента на кубичен метър въздух са допустими до 200 мг въглеводороди. С пускането в експлоатация новото съоръжение ще гарантира максимум до 30 мг въглеводороди на кубичен метър, а това е близо седем пъти под допустимите норми в момента. В концепцията на „Кроношпан“ за модернизация и обновяване на технологичния парк е заложено въздействието върху околната среда да бъде намалено до два пъти и вече да няма никакви замърсявания. Мокрият електрофилтър е най-добрата налична техника за очистване на емисиите, отпаднали от сушенето на дървесни частици в сушилните. В момента елементи за новия филтър се доставят поетапно във Велико Търново, тъй като транспортирането им изисква специална организация на движението, частично затваряне на пътища и ескорт.

..........................

БМФ пуска на вода нов кораб. Новопостроеният плавателен съд е на стойност 34,5 милиона лева. На 6 юли в китайската корабостроителница Jiangsu Hongqiang Marine Heavy Industry е вдигнат флагът на новопостроения 42 300-тонен кораб за насипни товари "Рила". Корабът ще посети няколко пристанища за натоварване в Китай, а пристанищата за разтоварване са в Средиземно море. Корабът "Рила" е четвъртият с това име в историята на БМФ. Така дружеството запазвало традицията при именоване на корабите, като новопостъпилите получават имена на български планини и планински върхове. Вече се знае и името на следващия 42 300-тонен съд, който се изгражда в Китай - "Рожен". Той ще бъде получен от БМФ до края на годината.

...................

Съветът на директорите на Елана Агрокредит АД е решил дружеството да издаде първата си емисия корпоративни облигации при максимален размер 7 млн. евро. Минимумът за успех на емисията е 5 млн. евро, годишната лихва е фиксирана на 3,2%, а срокът до падежа e 63 месеца. Схемата за погасяване на емисията е на пет равни вноски по 1,4 млн. евро на 15 октомври 2018 г., 15 октомври 2019 г., 15 октомври 2020 г., 15 октомври 2021 г. и 15 октомври 2022 г. Лихвените плащания ще са 6-месечни, съответно на 15 октомври и 15 април. Няма да има опция за обратно изкупуване. Началната дата за записване на облигациите е 12 юли 2017 г., а крайният срок е 14 юли 2017 г. Емисията ще бъде предложена за записване на не повече от 99 лица, индивидуално определени от Съвета на директорите на Елана Агрокредит АД. Задължително условие е облигациите да бъдат регистрирани за търговия на пода на Българска фондова борса – София АД.

Източник: в.”Труд”, Борба - Велико Търново, 24 часа,    investor.bg

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg