EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Булгартрансгаз, Асарел-Медет, ББР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Булгартрансгаз, Асарел-Медет, ББР

mail13:04 | 08.02.2019прегледи 1071 коментарикоментари 0


Държавната компания „Булгартрансгаз” пусна обществена поръчка за модернизация на газопреносната мрежа на стойност 67.5 млн. лв., без ДДС. Става въпрос за строителство и доставки на материали и оборудване за рехабилитация на 45-километров участък от северния полупръстен на газопреносната мрежа. Обществена поръчка е за „Доставки, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект „Подмяна на преносен (магистрален) газопровод в участъка ОС „Беглеж” – КВ „Дерманци” – КВ „Батулци” – КВ „Калугерово””, Строежи: Етап 1 – „Преносен газопровод от ОС „Беглеж“ до КВ „Дерманци““; Етап 2 - „Преносен газопровод от КВ „Дерманци“ до КВ „Батулци““ и Етап 4 - „ОС „Беглеж“. Финансирането се извършва със собствени средства на държавната компания и със средства от ЕС. За целия проект през януари 2019 г. Координационният комитет към Механизъм за свързване на Европа отпусна над 27 млн. евро безвъзмездна помощ.


Медодобивната компания „Асарел-Медет” планира изкупи обратно от фондовата борса акции на стойност 100 млн. евро. Дружеството ще иска позволение за този ход от своите акционери, които ще се съберат за общо събрание на 15 февруари 2019 г.. Обратното изкупуване е планирано да обхваща над 590 хил. акции, които представляват почти 15% от общия капитал на компанията. Акциите ще бъдат придобити на цена между 170 и 200 евро, а „Асарел-Медет” е готова да отдели до 100.5 млн. евро. Впоследствие, ако минното дружество не успее да продаде акциите на трета страна, е предвидена възможност то да върне парите на акционерите, решили да участват в обратното изкупуване. Ако „Асарел-Медет” продаде акциите на цена, по-ниска от тази, която е платила на акционерите си при обратното изкупуване, въпросните акционери ще трябва да платят на дружеството разликата в цената.


Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Финансовата група на Българската банка за развитие, въведе нов кредитен продукт за подпомагане на малкия и микро- бизнес - мостови кредит в размер до 300 000 лева срещу субсидия. Това е дългосрочен  кредит за финансиране на одобрени инвестиционни разходи, съгласно сключен договор с  Държавния фонд „Земеделие“. Задължително условие за получаването на финансирането е кандидатстващият да има сключен договор с фонда по одобрен проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и наличието на минимум 12 месеца бизнес история. Новата възможност за финансово подпомагане е насочена към всички, отговарящи на критериите, регистрирани земеделски производители – физически и юридически лица, еднолични търговци и кооперации, обработващи земеделска земя (собствена или под аренда).

Сред безспорните ползи за клиента са широкият обхват на предназначение на кредита, бързата първоначална оценка, дългият максимален срок, възможността за дълъг гратисен период и оптимизиран погасителен план.

Допълнително към инвестиционното финансиране кредитоискателят може да получи до 90% от дължимото ДДС върху одобрените разходи, съгласно сключения договор между него и ДФЗ под формата на кредитна линия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg