EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Булгартрансгаз, Алтерко, Декотекс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Булгартрансгаз, Алтерко, Декотекс

mail15:05 | 29.10.2021прегледи 873 коментарикоментари 0


“Булгартрансгаз” може да обслужва кредитите си за “Балкански поток” и да се разплаща с изпълнителите, да изпълнява инвестиционната си програма. Тя включва разширение на хранилището в Чирен, връзката със Сърбия, участието в терминала за втечнен газ при Александруполис, разширение на инфраструктурата. Заключенията са от приет от КЕВР доклад, в който е изследвана опасността от свръхзадлъжнялост на газопреносния оператор. Проверката беше назначена след доклад на регулатора до министъра на енергетиката Андрей Живков, че “Булгартрансгаз” е сключила договори с изпълнителите на “Балкански поток” - “Аркад” и “Ферощал Балкангаз”, и с банките кредиторки, без да е искано съгласие на КЕВР. Парите на “Булгартрансгаз” от 2021 до 2030 г. ще се увеличат 4 пъти и компанията може да се разплаща с изпълнителите и кредиторите.

---------------

Технологичната компания "Алтерко" ще регистрира дъщерно дружество в Германия - Allterco Europe. Капиталът ще е в размер на 500 хил. евро и ще е 100% собственост на българската "Алтерко". Регистрацията на дъщерно дружество в Германия, където е един от основните европейски пазари на IoT устройствата с марка Shelly, има за цел оптимизация на дистрибуцията, логистиката и обслужването на потребителите, както и развитието на търговската мрежа в страната, уточниха от "Алтерко". За управители на германското дружество са избрани Волфганг Кирш, който има управленски опит в сферата на търговията с потребителска електроника в Европа, и дългогодишният търговски директор в холдинга Мирче Атанасовски.

--------------------

Печалбата на производителя на килими от Сливен „Декотекс“ към края на деветмесечието на 2021 г. се свива почти 8 пъти на годишна база заради по-високите разходи за природен газ. Дружеството посочва, че е спряло когенерационната система заради резкия ръст на цените на газа, тъй като функционирането ѝ не е рентабилно и носи загуби. Дружеството е взело кредит за 1,6 млн. лева и е получило кредитна линия за ДДС за строителството на „Ритейл Парк Декотекс“ в центъра на Сливен. В последните години компанията инвестира в редица търговски и офис площи, както и в затворен жилищен комплекс в Сливен, като продава и отдава под наем обекти в сградите. „Декотекс“ отчита приходи от продажби в размер на 2,872 млн. лева към края на септември спрямо 2,399 млн. лева година по-рано.

Източник: 24 часа, Капитал,  investor.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg