EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Булгаргаз, Белла

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Булгаргаз, Белла

mail10:05 | 13.02.2019прегледи 1183 коментарикоментари 0


"Булгаргаз" ЕАД уведомява, че прогнозната цена на природния газ за второто тримесечие на 2019 г. е 44,58 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), съобщиха от дружеството. В сравнение с утвърдената за първото тримесечие на тази година цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), прогнозната цена за второто тримесечие на 2019 г. намалява с 0,22 лв./MWh или 0,49 процента.

Прогнозното намаление на продажната цена се дължи на очакваните по-ниски доставни цени на природния газ от внос през второто тримесечие на 2019 г., посочват от "Булгаргаз". Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 07.02.2019 г. и е неокончателна, уточниха от дружеството.

Окончателното предложение на "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване цената на природния газ за второто тримесечие на 2019 г. ще бъде внесено в КЕВР на 8 март, се посочва в съобщението.

--------------

„Белла България“ планира за  2019 година инвестиционна програма в направленията производство, съхранение и експорта на храни, като ще вложи над 15 млн.лв. във внедряването на автоматизирани линии и системи за контрол на качеството, изграждането на нови складове в страната и открива търговски филиал в Сърбия. Пpoeĸтите ще бъдат изпълнени дo ĸpaя нa гoдинaта. Това съобщи компанията.

През декември целият цикъл на производството на тестени продукти (точени кори, бутер тесто и готови баници с различни размери и пълнежи) ще бъде напълно автоматизиран, за да минимизира факторът  човешка грешка.

Автоматизацията е в основата и на оперирането и на двете нови складови бази, които ще са ключови логистични центрове. 

През 2019 г. „Белла България“ стартира и развитието на партньорска мрежа с български производители на висококачествени месни суровини с цел пълно обезпечаване на нуждите на  месопреработвателната си дейност.  Първите партньори на „Белла България“ в програмата за български месни продукти оперират на територията на най-екологичните райони в страната. Изграждането им е по последните европейски технологии с автоматизирано оборудване и фокус върху хуманното отглеждане на животните.

През 2019 г. „Белла България“ разширява и присъствието си на пазарите в Югоизточна Европа и изгражда собствена търговска структура в Сърбия. Това е третото външнотърговско представителство на българската хранителна компания на територията на Балканите след Румъния (2007) и Гърция (2012).

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886