EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Бош, Fininfo.BG, United Railways

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Бош, Fininfo.BG, United Railways

mail11:04 | 02.06.2022прегледи 945 коментарикоментари 0


Бош, водещ световен доставчик на технологии и услуги, приключи финансовата 2021 г. в България с консолидирани продажби в размер на почти 367 млн. лв. (188 млн. евро), като постигна ръст от близо 24%. „През 2021 г. Група Бош в България повиши стабилно резултатите си и преодоля въздействието от коронавирус пандемията“, заяви Константин Конов, главен изпълнителен директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България. „Компанията се справя с несигурната икономическа ситуация благодарение на високата ангажираност на всички служители и стабилните взаимоотношения с партньорите ни“, допълни Конов. Към 31 декември 2021 г. броят на служителите на Бош в България, включително и в неконсолидираните компании, е 690 души, като увеличението е с 21% в сравнение с миналата година. Това се дължи най-вече на стабилния ръст на екипа на Бош Инженеринг Център София.

Бош България започна успешно 2022 г. и отчете по-високи резултати през първото тримесечие въпреки турбулентната международна обстановка. „Бъдещото развитие на Бош в България е във високотехнологичната дейност. Ще продължим да разширяваме и продуктовото портфолио на Групата. Именно комбинацията от разнообразни продукти и високи технологии е силата на Бош, която прави компанията стабилна в кризисни ситуации. Екипът ни от професионалисти също ще продължи да се разраства“, допълни Константин Конов.


6,5 млрд. евро е стокооборотът между България и Румъния, стана ясно по време на нетуъркинг събитието, което организирахме в Посолството на България в Букурещ. Представители на производствени компании, търговци и доставчици на услуги от двете съседни държави се събраха на 26 май в Българското посолството и имаха възможност да разговарят, да споделят идеи по между си и да намерят потенциални партньори. Сред участниците бяха и най-новите членове на Българо-румънска палата, които се присъединиха към семейството в последните няколко месеца – Raben Logistics, ЗБК Балкан, Севан АМБ, а специални наши гости бяха представители на търговски и билатерални камари в Румъния. 


Една от най-новите компании членки на Българо-румънска палата, стартъпа Fininfo.BG, е партньор в специално събитие за български малки и средни предприятия, които търсят финансиране за своите инвестиционни проекти. Инициативата има за цел да открои проекти на МСП от България, да консултира фирмите кои са най-подходящите източници на средства, за да ги реализират и да ги срещне с потенциални инвеститори. Всеки конкретен случай ще бъде разгледан индивидуално, а участниците ще получат насоки къде е най-добре да потърсят средства – банково или рисково финансиране, финансиране чрез Beam сегмента на БФБ, безвъзмездна помощ от европейски програми или друг вид хибридно финансиране. 


През месец май 2022 г. Raben Logistics пусна втора ежедневна директна групажна линия, която свързва Румъния и България. За оптимизиране на времето за транспортиране на товари до България, Raben използва два различни склада. Благодарение на тях, пратки, изпращани от клиенти в Тимишоара до техни партньори в централна България, пристигат в рамките на 24 часа. 


United Railways, румънското дъщерно дружество на Булмаркет Груп получи първите два локомотива Transmontana от Softronic Craiova. Те носят имената Гюргево и Русе. Договорът за двете машини беше подписан през есента на 2021 г. и след задължителните тестове, те вече са предадени на компанията. Единият локомотив заминава за Русе, а другият се връща в Крайова, където ще изчака окомплектоването на всички документи. Машините ще бъдат регистрирани в България, но ще работят в Румъния.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg