EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: БЕХ, "Градус" АД, Нетера, Софарма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: БЕХ, "Градус" АД, Нетера, Софарма

mail15:10 | 24.04.2023прегледи 1335 коментарикоментари 0


В Българския енергиен холдинг (БЕХ) е създадено ново дружество – Национален енергиен оператор, което да се фокусира върху системи, които да способстват за развитието и съхранението на зелена енергия. България има една от най-големите въглеродно интензивни икономики в Европа, но това представлява и голяма възможност за внедряването на нови технологии, Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов.

----------------

Четири дъщерни дружества на производителя на пилешко месо „Градус“ АД се вливат в едно. Три дружества – „Голд Фарм 91“ ЕООД, „Лора-2004“ ЕООД, „Жюлив“ ЕООД, се преобразуват чрез вливане в „Милениум 2000“ ЕООД, което е приемащо дружество. Целта на сделката е да се оптимизират процесите и административните разходи. „Градус“ е едноличен собственик на капитала на всяко от преобразуващите се и на приемащото дружество. Вливането ще се извърши без да се увеличава капитала на приемащото дружество „Милениум 2000“. Не се предвиждат промени и в учредителния акт на „Милениум 2000“, както и други изменения. В последната година акциите на "Градус" поскъпват с почти 6%, а пазарната капитализация достига близо 346 млн. лева.

-------------------

"Нетера" стартира проект за технологично обновление по Програмата за икономическа трансформация към Националния план за възстановяване и устойчивост. Общата стойност на инициативата за технологична модернизация е 760 500 лв., 50% от които идват под формата на безвъзмездно финансиране от Механизма за възстановяване и устойчивост, в размер на 380 250 лв. Продължителността на проекта е 12 месеца. Целта на проекта е да се разшир производствения капацитет чрез инвестиция в система за прецизна климатизация и система от комутатори. След внедряването на новите системи и оборудване дружеството ще увеличи и подобри настоящите си технологични възможности и по този начин ще повиши капацитета си за надеждно предлагане на висококачествени телекомуникационни услуги. -------------------

Ръстът на продажбите на „Софарма“ се ускорява повече от два пъти през март в сравнение с март 2022 г. Силният ръст се определя от увеличението на износа, което е повече от петкратно за периода. Увеличението на продажбите на „Софарма“ през март спрямо март 2022 г. достига 127%. Продажбите на вътрешния пазар растат с 3%, а износът – с 426%, отчита дружеството. За първото тримесечие на годината продажбите нарастват с 45% на годишна база. За периода продажбите на вътрешния пазар отбелязват минимален ръст от 1%, а продажбите на външните пазари растат с 97%. В последната година акциите на „Софарма“ поскъпват с 32,13%, като пазарната капитализация достига 787,22 млн. лева.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158