EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Алкомет, ТЕЦ Марица Изток 3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Алкомет, ТЕЦ Марица Изток 3

mail11:10 | 23.06.2020прегледи 644 коментарикоментари 0


"Алкомет" АД става производител и директен доставчик на специални части за електромобилите на немска автомобилна компания. Вече е подписан 10-годишен договор с популярната сред водачите марка, съобщи Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на шуменското дружество. По договореност с компанията той се въздържа да спомене името на компанията. През летните месеци в Шумен ще бъдат произведени първите авточасти, до 2022 г. производството ще има масовост. "Алкомет" ще произвежда части, коио ще се влагат в батериите на автомобилите, в купето, както и около въздушните възглавници. Това ще става в специален отдел на завода. Още продължават строителните дейности на сградния фонд, но оборудването е закупено. Новото партньорство ще открие още 50 работни места за специалисти в "Алкомет", където сега работят 1100 души. Пандемията не е довела до съкращения и до намаляване темповете на работа на дружеството, но Индже прогнозира, че имат очаквания за спад в търсенето в определени сфери.

-----------------------

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е произвела 2 086 613 Мвт/ч или 15% от общо потребената в страната електроенергия за периода 1 януари до 31 май 2020 г. В периода на извънредно положение и множество ограничения, централата запази партньорството си с местните доставчици на стоки и услуги, с което помогна редица бизнеси да продължат да работят. В дейността на централата пряко и непряко са заети над 4 200 души. Тя допринася за повече от 15% от брутната добавена стойност на индустриалния сектор в област Стара Загора. 

"КонтурГлобал Марица Изток 3" притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата е произвела 14% от общо произведената до момента в страната електрическа енергия от началото на годината, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037