EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Twitter, HP

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Twitter, HP

mail13:45 | 25.11.2022прегледи 758 коментарикоментари 0


Twitter Inc. няма да преследва повече съкращения на работни места и преминава към набиране на персонал, е заявил главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, съобщава американският уебсайт за технологични новини The Verge.

Изказвайки се на среща с всички служители, Мъск е насърчил персонала да прави референции, като е уточнил, че платформата за социални медии се стреми да попълни работни места в инженерните и отделите по продажба, съобщава уебсайта, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Новината идва само часове след информация на "Уолстрийт джърнъл", публикувана снощи, в която се посочва, че милиардерът възнамерява да намали допълнително работната сила в отдела за продажби на Twitter.

По-рано този месец новият изпълнителен директор на компанията разкри планове за намаляване на персонала в голямата социална медия, твърдейки, че платформата губи по 4 милиона долара на ден и че подобна стъпка на съкращения е "необходима, за да продължи компанията напред".

Американските медии съобщиха през последната седмица, че през ноември стотици служители се махат от Twitter след ултиматум на Илон Мъск, че персоналът на компанията трябва да се ангажира с "дълги часове на работа с висока интензивност", за да подкрепи визията му за Twitter 2.0, или в противен случай да напусне.

-----------------------------

Американският производител на персонални компютри и принтери Хюлед Пакард (HP) обяви, че ще съкрати между 4000 и 6000 служители до 2025 г., превръщайки се в поредната технологична група, която стартира план за съкращаване на разходите тази есен, предаде Франс прес.

Компанията в момента има около 61 000 служители, което е с около 10 000 повече, отколкото преди година.

"Тази нова стратегия ще ни позволи да обслужваме по-добре клиентите ни и да създадем дългосрочна стойност, намалявайки разходите ни и инвестирайки отново в ключови за бъдещето  области", заяви говорител на HP пред АФП. 

Със съкращенията компанията се надява да спести 1,4 милиарда долара годишно през идните три години. 

Неотдавна "съседите" на HP от Силициевата долина - "Мета" (Meta, компанията майка на "Фейсбук" - Facebook и "Инстаграм" - Instagram), „"Туитър" (Twitter), "Лифт" - Lyft (платформа за резервация на автомобили с шофьори), "Сейлсфорс" (Salesforce) и "Страйп" (Stripe - онлайн финансови услуги) също обявиха значителни съкращения на служителите си.

През данъчната 2022 г., приключила в края на октомври, HP е осъществила оборот от 63 милиарда долара, което е спад с 0,8 на сто на годишна основа, от които е генерирала чиста печалба от 3,5 милиарда долара, намаляла двойно за година.

Прогнозите за текущото тримесечие също са разочароващи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg