EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми Ringier, Микс-констръкшън

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми Ringier, Микс-констръкшън

mail17:10 | 04.08.2021прегледи 1084 коментарикоментари 0


Швейцарската медийна група Ringier, която стана собственик на българската Sportal Media Group, е изкупила акциите на германския гигант Axel Springer на няколко пазара в Източна Европа. Така компанията вече притежава 100% от книжата на дружествата в Унгария, Сърбия, Словакия и Балтийските страни. Това става ясно от официално съобщение на Ringier. Според него медийната група ще продължи да управлява своя джойнт венчър с Axel Springer в Полша. През март месец 2021 г. стана ясно, че швейцарската медийна група е новият мажоритарен собственик на Sportal Media Group. Сделката включваше освен дигитални медии още и ИТ фирмата Digital Ventures, която стои зад платформата Sportal365. Така част от групата станаха дигиталните медии Sportal.bg, Novini.bg, Profit.bg и Woman.bg, както и още уебсайтове. Sportal Media Group е създадена през 2006 година, като към момента за нея работят над 60 журналисти.

---------------

Столична община е избрала строител на спорната инсталация за изгаряне на RDF в града. Това е строителна фирма "Микс-констръкшън" на Стамен Иванов и Пламен Христов, която е в консорциум заедно с още три китайски и една турска фирма. Офертната цена e от 291.4 млн. лв без ДДС, което е само с 8 хил. лв. по-малко от прогнозната сума.

До финала са стигнали две от общо пет явили се фирми - освен "Микс-констръкшън" с китайските и турскитe компании другият допуснат е фирмата "Джи Ар Си", в обединение с китайска и белгийска фирма. Нейната цена е много по-ниска - 250 млн. лв., но обединението около фирмата "RDF Файърд Пауър Плант София 2021" обаче е получило повече точки заради по-добрите показатели за икономическа стойност, екологични и технически стойности. Идеята е в новата инсталация да се изгаря раздробеният и изсушен твърд битов отпадък (RDF) от софийския завод за боклук край с. Яна. Плановете са инсинераторът да бъде построен на площадката на "Топлофикация София" във "Военна рампа", в близост до централната гара на столицата.

Източник: money.bg, Капитал


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg