EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Lidl, Кока-Кола, KindLink

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Lidl, Кока-Кола, KindLink

mail09:11 | 09.08.2019прегледи 1028 коментарикоментари 0


Високотехнологичният център за развойна дейност Lidl Digital бе приет за член на българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), като част от Лидл България.
 
Lidl Digital стартира своята дейност в края на 2017 г., когато ритейлър №1 в Европа избра България за откриването на своя нов високотехнологичен център за развойна дейност. Неговата основна дейност е разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват от всички Lidl държави за онлайн търговията на веригата.


Оя Гюр поема поста Shared Services Transition Director в Споделения център за услуги на Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани, който се намира в София. На новата си позиция Гюр ще отговаря за оптимизиране на процесите и работата на компанията и предоставяне на най-добрите услуги за всички дружества на Кока-Кола ХБК, както и на доставчици и клиенти. Тя ще ръководи над 600 професионалисти, които извършват финансови и счетоводни дейности, подпомагат администрирането на процеси в сферата на човешките ресурси и осъществяват управлението на бизнес данните за компанията, оперираща в 28 държави.

Оя Гюр има бакалавърска степен по икономика от университет „Босфора“ в Истанбул, както и магистърска степен по банково дело и финанси от университет „Уелс“ в Обединеното Кралство. През 1996 г. става част от системата на Кока-Кола и оттогава заема различни длъжности, включително финансов директор и директор „Връзки с инвеститорите“. Притежава повече от двадесет години опит в сферата на бързооборотните потребителски стоки и солиден опит като финансов директор и финансов мениджър на водещи компании на пазара в областта на банковото дело и финансите, селското стопанство, петрол и газ.


Онлайн платформата KindLink, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, заработи и у нас. Порталът с иновативна технология и функционалности е дело на български екип, но е развиван основно за пазара във Великобритания. Само за 3 години стартъп проектът прави истински бум - портфолио от над 2000 каузи, регистрирани 1200 благотворителни организации и 50 000 служители от големи компании, които искат да бъдат доброволци или дарители. 20 000 корпоративни и индивидуални донори са правили дарения през платформата до този момент. Повечето от ключовите банки, финансови институции и технологични конгломерати на Острова използват тъкмо KindLink за набиране на средства и отчетност на благотворителните инициативи.

Българският партньор на KindLink е CSR Bulgaria, чийто екип вярва, че ще повтори този успех и у нас. Порталът дава възможност на неправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публично и привлича подкрепа за каузите им като, в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg