EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: LG, NN, A1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: LG, NN, A1

mail15:35 | 04.08.2021прегледи 1026 коментарикоментари 0


LG Electronics Inc. (LG) обяви най -високите си тримесечни приходи, тъй като компанията продължи да разширява пазарния си дял за първокласни домакински уреди и потребителска електроника извън Южна Корея. Консолидираните световни приходи от 17,11 трилиона KRW (15,26 милиарда щатски долара) са нараснали с 48,4 % спрямо второто тримесечие преди година. Оперативната печалба за второто тримесечие на 2021 г. се е увеличила с 65,5 % спрямо миналата година до 1,11 трилиона KRW (992,08 млн. USD). Резултатите за LG Mobile Com-munications Company, която официално приключва в края на юли, се считат за прекратени операции и вече не се включват в тримесечните отчети за приходите.

-----------------

Унгарската национална банка официално даде одобрение за прехвърляне на застрахователния портфейл на „Ен Ен Застрахователно акционерно дружество - клон София“ КЧТ (NN Животозастраховане) към „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД, част от белгийската банково-застрахователна група КВС. На 17.06. 2021г. и Комисията по финансов надзор  даде разрешение на „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД да придобие пряко акционерно участие в капитала на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество” ЕАД (NN Пенсионно осигуряване) в размер на 100%, като по-рано тази година Комисията за защита на конкуренцията даде и своето одобрение за сделката, като разреши придобиване на едноличен контрол на „ДЗИ Животозастраховане” ЕАД върху „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество” ЕАД (NN Пенсионно осигуряване) и върху цялото търговско предприятие на „Ен Ен Застрахователно акционерно дружество” - клон София.

В следствие на това NN Пенсионно осигуряване се преименува на ОББ Пенсионно осигуряване, а NN Животозастраховане престава да съществува като отделно юридическо лице, като клиентите ѝ автоматично стават клиенти на ДЗИ Животозастраховане. Обединяването на животозастрахователния бизнес на двете компании е процес, който има амбицията да изведе ДЗИ на челни позиции в животозастрахователния бизнес в страната.

---------------------

5G мрежата на А1 - 5G ULTRA - е най-бързата в България за 2021 година*. Тя е достигнала най-висок Speed ScoreTM** според световния лидер при приложенията за тестване, събиране на данни и анализ на фиксираните и мобилните мрежи - Ookla®. 5G ULTRA обхваща населението на открито в над 75 града и курорта и е регистрирала медианна скорост на сваляне на информацията от 402,89 Mbps или над 250 Mbps по-бърза медианна скорост от останалите 5G мрежи в анализа.

-----------------

* Според Ookla®, на базата на данни от Speedtest Intelligence® тестове, проведени на територията на България в рамките на първите 6 месеца  на 2021г. за медианна 5G скорост на изтегляне (download) в мобилна мрежа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg