EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Google, Facebook в Лондон

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Google, Facebook в Лондон

mail12:04 | 18.01.2022прегледи 699 коментарикоментари 0


Компанията майка на Facebook - Meta Platforms Inc. е съдена във Великобритания за най-малко £2,3 млрд. (около $3,15 млрд.) заради твърдения, че данните на повече от 44 милиона потребители са били експлоатирани, съобщава в петък Sky News.

Д-р Лиза Ловдал Гормсен, експерт по конкурентно право, заведе колективен иск пред Апелативния трибунал по конкуренцията, като твърди, че сайтът на социалната медия е използвал пазарното си господство, за да принуди потребителите да се съгласят с условията, които му позволяват да генерира пари от техните данни, докато потребителите не са получили никаква възвращаемост, съобщава Sky News.

Технологичният гигант Google похарчи $1 млрд. за придобиване на сграда в центъра на Лондон, като компанията планира да обнови офиса за няколко милиона паунда, разположен в сградата Central Saint Giles.

"Имаме привилегията да работим в Обединеното кралство от близо 20 години и нашата покупка на Central Saint Giles отразява нашия непрекъснат ангажимент към растежа и успеха на страната“, каза Рут Порат, финансов директор на компанията майка на Google - Alphabet.

Google планира да преструктурира сградата, за да я адаптира за лична екипна работа и да проектира заседателни зали за хибридна работа.

Технологичният гигант заяви, че в крайна сметка ще разполага с капацитет за 10 000 работници в своите обекти в Обединеното кралство, включително текущо развитие в близкия район Кингс Крос./БНР

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg