EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Billa, Wizz Air, Кауфланд-зелени доставки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Billa, Wizz Air, Кауфланд-зелени доставки

mail16:05 | 15.12.2020прегледи 693 коментарикоментари 0


Първия отворил преди 20 години в София магазин BILLA, разположен на столичния бул. „България“, заработи отново след 4 месечен ремонт. Той е с обновен интериор и нововъведения, като се предлагат над 13 000 артикула, обектът обхваща 2445 кв. м. търговска площ. Голямата изненада е специалният пица щанд, на който се предлагат прясно приготвени пици на място от професионален майстор-пицар. Магазинът разполага и с каси на самообслужване, които дават възможност за самостоятелно проследяване на сметката, но и свеждат до минимум прекия контакт със служителите в обекта. Други обекти, разположени в магазина, от чиито услуги посетителите ще могат да се възползват, са аптека, оптика, каса на Easy Pay, Speedy автомат, кафе, застрахователен офис на SDI, химическо чистене, сребърна бижутерия, магазин за цветя.

-------------------------

Kaufland България е единственото дружество в групата германски хипермаркети, в което 85% от доставките до хипермаркетите се извършват с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). Компанията подкрепя развитието на „зелена” логистика у нас и от 2018 г. броят на CNG камионите, които обслужват доставките на Kaufland, непрекъснато се увеличава.

„ Може да се каже, че Kaufland България е и сред двигателите за навлизането на CNG камионите у нас. Доставчиците на логистични услуги, с които работим, имат гарантиран бизнес и надежден партньор в наше лице и това им дава сигурност да инвестират в нови и щадящи природата технологии“, коментира Емил Димитров, директор направление „Логистика“ в Kaufland България.

Веригата осъществява „зелена“ доставка до своите хипермаркети в сътрудничество със своите логистични партньори „PIMK”,  „Biomet”, и „Евротранспорт 2000“, опериращи със  CNG камиони “Iveco” и „Scania”. По данни на Асоциацията за превозни средства с природен и био газ (NGVA Europе) от 2019 г., вследствие използването на LNG и CNG технологии емисиите на парникови газове могат да бъдат намалени с до 95%.

Като част от развитието на своята „зелена“ доставка веригата транспортира свежите си продукти в сгъваеми EPS каси за многократна употреба вместо в еднократни картонени и пластмасови опаковки. Те заемат 86% по-малко обем при обратно транспортиране. През 2019 г. търговската верига има над 2,8 милиона ротации на сгъваеми каси и е спестила 990 обратни транспортни курса. Това се равнява на близо 400 тона въглеродни емисии, спестени на атмосферата в сравнение с 2018 година.

------------------------

Wizz Air, водещият превозвач в България и най-зелената* авиокомпания в Европа, беше обявена за авиокомпания на годината у нас. Престижната награда бе спечелена от WIZZ на първите годишни награди за туризъм на списание „Destinaitons“ и онлайн туристическата платформа Bgtourism.com.

Над 1.5 млн души са пътували до и от България с Wizz Air през първите 11 месеца на годината, като в момента превозвачът има 56 маршрута в продажба и те се експлоатират в съответствие със световната здравна обстановка и националните разпоредби във всяка държава.
Първият полет на Wizz Air от София излита през 2005 г. Авиокомпанията имат девет самолета, базирани в страната – шест в София и ти във Варна. От старта на операциите си у нас авиокомпанията е превозила над 19 млн. пътници от и до трите български летища – София, Варна и Бургас. През 2020 г. Wizz Air добави трети самолет към базата си във Варна, което направи възможно стартирането на 8 нови маршрута от морската столица до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе / Баден-Баден и Хановер. Като допълнение, още 8 нови маршрута бяха пуснати от превозвача през 2020 г.: от София до Санкт Петербург, до Миконос до Лондон Гетуик, до Абу Даби , до Франкфурт Хан, до Билунд, от Бургас до Виена и от Варна до Прага, с което новостартираните маршрути за 2020 г. достигат общо 16.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg