EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирмени новини:Билла, Екохотел в Родопите+ Shell, Гр. Ганчев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини:Билла, Екохотел в Родопите+ Shell, Гр. Ганчев

mail15:13 | 16.12.2015прегледи 1785 коментарикоментари 0


"Билла България" обяви в покани, че на 16 декември ще отвори едновременно три нови магазина в страната. Съдейки по адресите на двата софийски - в кварталите "Люлин" и "Хаджи Димитър", и на третия - във Варна, става дума за бивши магазини на дискаунтъра Penny. Преди три месеца стана известно, че компанията майка на "Билла" - REWE Group, ще изтегли веригата Penny от страната. Очакваше се част от 49-те магазина на дискаунтъра да бъдат затворени, а други - да минат към "Билла България".
С трите нови магазина общият брой на магазините BILLA в страната става 96, от които 34 са в София. Очаква се през следващите три години "Билла България" да увеличи магазините си до 150 обекта. Това каза през септември управителят на компанията Бойко Сачански на пресконференция по случай 15 години от влизането на веригата на пазара в България. Приоритет за компанията стават София, Варна, Пловдив и Бургас. В общия брой ще влязат и някои от магазините на Penny, каза тогава Сачански, без да уточни колко и кои.

БТВ Медиа Груп придоби правата за продажба на рекламното време на Nickelodeon. Каналът излъчва предавания на деца на възраст от 4 до 14 години. От началото на 2015 г. бТВ си партнира и с Cartoon Network. Придобиването на правата за Nickelodeon e важен етап от стратегическото развитие на бТВ Медиа Груп. 

Базираната в Хонконг интернационална хотелска верига Swiss-Belhotel International обяви, че ще отвори екохотел Swiss-Belresort Mount Orpheus в Родопите през 2017 г. Компанията планира да поеме управлението на хотели в София, Банско, Пловдив, Бургас, Поморие и Варна, като очаква подписването на сделката за хотела във Варна преди края на 2015 г. Новият хотел Swiss-Belresort Mount Orpheus ще е разположен в Родопите, близо до местността Кръстова гора. Проектът включва не само хотел, но и цялостно екоселище. То ще заема площ от 30 хил. кв.м и ще е собственост на компанията "Сейкред ленд" ООД със собственици Майкъл Йън Батърфийлд и певицата Диана Дафова-Батърфийлд.  

Броят на бензиностанциите на Shell в България намалява със 7 обекта, става ясно от решение, публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията. Според него компанията "Литекс Комерс" на бизнесмена Гриша Ганчев получава разрешение да получи обратно 7 от бензиностанциите на "Литекс", които през януари 1998 г. бяха отстъпени за ползване заедно с още 24 от същия бранд на веригата Shell.

Но според стандартите на "Шел България" обектите са нерентабилни, затова и те се връщат. От "Литекс Комерс" обясняват, че бензиностанциите са в райони с лоша бизнес репутация и понеже не възнамеряват да инвестират в тях, те ще бъдат консервирани и няма да се използват по предназначение. В списъка на седемте обекта влизат две бензиностанции в с. Кьосевци, община Антоново, обл. Русе - понастоящем "Shell Кьосевци Север" и "Shell Кьосевци Юг" и по един обект в гр. Дряново ("Shell Дряново"), гр. Хасково ("Shell Хасково Аида"), гр. Оряхово ("Shell Оряхово"), гр. Ямбол ("Shell Ямбол Тунджа") и в с. Капитан Андреево, Хасковска област.

Източник:Регал, Дума, Капитал, Клуб z

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg