EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирмени новини: Регионален хъб в Мусачево & други

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини: Регионален хъб в Мусачево & други

mail15:30 | 02.06.2015прегледи 2060 коментарикоментари 0


Базираната в Австрия международна транспортна компания Gebrüder Weiss откри свой нов логистичен център в с. Мусачево в община Елин Пелин близо до София. Новият терминал ще служи като регионален хъб за Балканите. Компанията планира растеж в източна посока към Турция, Туркменистан, Грузия, Казахстан и други пазари. В придобиването на земята и изграждането на новата база в Мусачево са инвестирани над 10 милиона евро. Новият логистичен център включва логистични високостелажни складове (6000 кв. м), крос-докинг зона (1880 кв. м) и офиси (1300 кв. м). Компанията притежава и земя около терминала, която дава възможност за разширяването му в бъдеще. Към момента за компанията в България работят около 75 служители, като очакванията са броят им да нарасне до близо 90 до края на годината.
Източник: Investor.bg

Компанията "Теклас България", която произвежда каучукови водни съединения и пластмасови изделия за най-големите гиганти в автомобилната индустрия - "Дженерал мотърс", "Фолксваген", "Волво", BMW, Мерцедес и "Рено", не е получила сертификат за клас инвестиция, но има успешни вложения в икономиката на страната ни. Миналата година бе построен третият завод на "Теклас-България" АД. Общата инвестирана сума в производствен корпус, административни офиси, складове, машини и съоръжения е на стойност 19 млн. лева. В момента тече процес на преговори с германска фирма за съвместно производство на алуминиеви тръби. Ако преговорите са успешни, ще бъде построен нов завод на терен край Кърджали, откупен от "Теклас-България" в индустриалната зона. Инвестицията, която се реализира през Кърджали, се превръща в хай-тек център за производство на детайли за автомобилостроенето.
Източник: Стандарт
Microsoft обяви, че Windows 10 ще бъде достъпен от 29 юли на 190 пазара в световен мащаб като безплатен ъпгрейд за потребители, използващи Windows 7 и Windows 8.1. Потребителите ще разполагат с една година, считано от 29 юли, за да се възползват от безплатен ъпгрейд. След като дадено Windows устройство бъде обновено до Windows 10, Microsoft ще продължи безплатно да поддържа тази версия, докато устройството е в употреба. Тези, които непременно държат да бъдат сред първите ползватели на безплатния Windows 10 ъпгрейд, ще имат възможност да резервират безплатно копие през следващите седмици. От завръщането на Start менюто до разнообразието от иновативни функции, Microsoft създаде по-лично, забавно и продуктивно Windows преживяване. За повече информация посетете Windows блога или Microsoft News Center.
Източник: Microsoft

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg