EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирмени новини: Visa & MasterCard & Veritas Technologies

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини: Visa & MasterCard & Veritas Technologies

mail12:40 | 19.02.2016прегледи 1317 коментарикоментари 0


Visa Европа разширява платежната услуга токенизация, за да подпомогне финансовите институции. Тази стъпка разширява портфолиото на компанията от мобилни платежни решения, които функционират на принципа на съхраняване на платежната поверителна информация на мобилно устройство.  Токенизацията дава възможност на потребителите да свържат своята разплащателна карта към дигитални платежни услуги, да управляват и поддържат сигурността на своите данни, когато пазаруват онлайн или във физически търговски обекти. Разширяването на услугата токенизация позволява повече играчи в платежната екосистема да оперират съвместно – от финансови институции до технологични партньори, като всички те използват единна платформа, предоставяна от Visa.

MasterCard и таксиметрова компания в София Йелоу 333 АД обявиха, че употребата на мобилни ПОС терминали се е увеличила шесткратно за изминалите 11 месеца от старта на услугата през февруари миналата година. За този период  започна процес на поетапно снабдяване на всички коли с мобилни ПОС терминали  и днес има над 300 оборудвани коли. Така се дава  възможност на  клиентите да извършват  безконтактни плащания, само с едно докосване на мобилните ПОС устройства в такситата на компанията. Трансакциите ще се извършват бързо и сигурно, тъй като при безконтактно плащане картата не се вкарва в устройството и не се изисква ПИН за сума под 25 лв.

 Veritas Technologies официално приключи отделянето си от Symantec и от февруари т. г. вече оперира като независима компания. През януари 2016 г. Компанията  откри свое представителство в България, като тя работи чрез Зорница Сачкова (мениджър „Бизнес развитие и партньорства“). Изпълнителен директор за региона на Централна и Източна Европа е Василе Аникулаесей. Veritas предоставя софтуер и услуги, които помагат на организациите да събират, защитават, анализират и оптимизират своите бази данни. Пазарът за услугите на Veritas се развива с голяма скорост, като до 2018 г. се очаква общата сума от неговите сегменти да достигне 24 млрд. щатски долара в световен мащаб.

Малките и микро фирми, работещи в сферата на земеделието и търговията, заемат най-голям дял в портфейла от нови кредити на Райфайзенбанк (България) ЕАД през 2015 г. Това показва анализ на сделките на банката сред собствената й клиентска база. Според него секторът Земеделие заема дял от малко над 37% от новите кредити, отпуснати от Райфайзенбанк през 2015 г. в сегмент Микропредприятия, следван от сектор Търговия с повече от 25%, Производство с близо 10% и Транспорт с около 8%.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg