EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирмени новини: Telerik & Мтел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирмени новини: Telerik & Мтел

mail13:31 | 22.10.2015прегледи 1243 коментарикоментари 0


Telerik, a Progress Company, обяви, че търси кандидати за 40 отворени работни позиции в екипите „Маркетинг“, „Продукти“, „Софтуерно инженерство“, „Техническа поддръжка“ и „Администрация“ и др. в София. Отворените работни места в България са 50% от всички свободни позиции на Progress в глобален мащаб, а от началото на годината компанията е назначила над 80 специалисти в местния си офис.

Новите служители с технологичен профил, които станат част от екипа в София, ще отговарят за водещите решения на компанията за разработка на уеб, десктоп и мобилни приложения, както и платформите за дигитален маркетинг. С глобално значение ще бъде и ролята на специалистите с нетехнологичен профил, които се присъединят към българския офис на компанията. След придобиването на Telerik, местните специалисти по дизайн поемат грижата за глобалната визуална идентичност на обединената компания и отговарят за графичния дизайн на нейните уеб и маркетинг активи.

След придобиването от Progress през декември 2014 г., офисът в София стана най-големият на американската компания глобално, както и неин ключов иновационен център.

Мтел отчита ръст на клиентите си както в мобилния, така и във фиксирания сегмент на телеком пазара в България според доклада на Telekom Austria Group за финансовите резултати на групата за третото тримесечие на годината.

Телекомът е увеличил пазарния си дял на мобилния пазар спрямо същия период на миналата година и той е 38,6 процента. В мобилния сегмент българският телеком регистрира повече клиенти на мобилни гласови услуги, които са се увеличили с 3,9 процента до близо 4,3 милиона души. Средното потребление на минути от клиент се е повишило с 4,3 на сто спрямо същия период на миналата година, като средният месечен приход от абонат е 5,6 евро. При мобилния интернет увеличението на клиентите е 32,8 процента, с което Мтел отчита над 300 000 абонати в този сегмент.

На фиксирания пазар компанията регистрира ръст от 32,7 на сто при фиксираните линии за достъп, които през третото тримесечие на 2015 година са над 200 000. Най-голямо във фиксирания сегмент е увеличението при ТВ абонатите. От 80 700 през същия период миналата година те са достигнали до над 124 000 или с 53,8 процента повече, което се дължи преди всичко на сателитната телевизия, която компанията предлага от септември 2014 година. Средният приход от фиксирана линия е 11,5 евро, показва докладът. В него се посочва, че Мтел допълнително ще засили ролята си на фиксирания пазар след интеграцията на кабелния оператор blizoo и неговото консолидиране във финансовите резултати за следващото тримесечие на 2015 година. Сделката за придобиването на blizoo, която беше одобрена преди месец от Комисията за защита на конкуренцията, прави Мтел най-голямата компания в България по брой клиенти на фиксиран интернет и втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги.

През третото тримесечие на 2015 година приходите на компанията са 88,3 милиона евро, като през същия период миналата година са били 93,7 милиона евро. Сравнимата EBITDA* е 34,4 милиона евро при 37,6 милиона евро за третото тримесечие на 2014 година. За разглеждания период компанията е направила инвестициите от над 14 милиона евро.

Telekom Austria Group, от която Мтел е част, отчита стабилни резултати за деветмесечието. EBITDA-та на групата се е увеличила с 1,7 на сто до 1 051,7 милиона евро. Клиентите на мобилни и фиксирани услуги на групата също нарастват със съответно 1,4 и 7,8 процента въпреки лекия спад от 1,2 на сто на общите приходи, причинен основно от разходи по валутни операции.


Тагове: Telerik, Мтел
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888