EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирма до Гр.Ганчев укрива 3 млн.лв. от данъци?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирма до Гр.Ганчев укрива 3 млн.лв. от данъци?

mail06:20 | 12.12.2015прегледи 1278 коментарикоментари 0


Антимафиоти, данъчни и прокурори от звеното за борба с данъчни престъпления в спецпрокуратурата са претърсили 3 адреса на търговска фирма в София, Варна и Ловеч.

Акцията е за разкриване на данъчна измама. По неофициална информация тя е разпоредена, за да се провери “Нафтекс петрол”, дъщерна фирма на “Петрол” АД, контролирано от бизнесмена Гриша Ганчев. Тя се занимава с търговия на горива на едро.

Проверяваме дейността на търговско дружество, което е намалявало данъците си чрез използване на данъчни фактури на фирма от типа “липсващ търговец” и е отчитало неосъществени доставки на стоки, съобщиха в от прокуратурата. По този начин според магистратите фирмата приспаднала ДДС и нанесла щети за бюджета за 3 млн. лева

При претърсванията, извършени на 10 декември, са иззети счетоводни документи и компютърна информация. Седалището на “Нафтекс петрол” бе преместено от София в хотел “Ловеч” на Гриша Ганчев. От местната полиция вчера не потвърдиха офисът на фирмата да е обискиран. Не съм информиран за такова нещо, от вас чувам, каза и запознат с делата на “Петрол” в София. Ганчев не бе открит за коментар.

Извършва се анализ на събраните доказателства, предстои повдигане на обвинения, заявиха от прокуратурата и отказаха подробности, за да не се пречи на разследването.

Преди седмица Окръжният съд в Ловеч е оставил без разглеждане жалба на “Нафтекс петрол” за сумата от 8 млн. долара, които фирмата трябва да върне на фалиралата КТБ.

В четвъртък в спецсъда се проведе поредното заседание по делото срещу Гриша Ганчев и още 9 души за укриване на ДДС по т.нар. Захарна афера. Процесът ще продължи на 19 януари 2016 г. с разпити на свидетели./24 часа он лайн


Тагове: Ганчев, фирма
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg