EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Финландската Санома напуска България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финландската Санома напуска България

mail07:30 | 27.08.2013прегледи 1208 коментарикоментари 1


Финландската медийна компания Санома продава дела си в най-голямото издателство на списания в България и водеща онлайн компания „Санома Блясък България" АД., съобщава самата фирма. Продажбата е част от реорганизацията на медийния бизнес на Санома. Купувач е компания, собственост на досеганшните  joint venture партньори Красимир Друмев и Димитър Друмев.
Санома Блясък ще продължи да издава настоящите си списания - седемте лицензионни издания Cosmopolitan, ELLE, Harper's Bazaar, Men's Health, National Geographic, National Geographic Kids и Story, петте български списания „Блясък", „Журнал", „Кулинарен Журнал", „Здравен Журнал", „Моето дете".
Компанията продължава да оперира и всичките си интернет сайтове rozali.com, gotvetesmen.bg, cosmopolitan.bg, moetodete.bg и bliasak.bg, както и книгоиздателската си програма.
По повод сделката Димитър Друмев коментира: „За нас тази сделка представлява добра инвестиция в бизнеса, който сме създали и който развиваме през последните 20 години. Още повече, че макар и в икономически трудна ситуация, компанията ни се развива и разширява като портфолио и качество на продуктите и ние отбелязваме значителен ръст на пазарния си дял на потребители и рекламодатели. Стратегията ни остава непроменена - лидерска позиция на пазара чрез качествени издания и ефективни рекламни решения. Не предвиждаме промени в политиката си по отношение на одитиране на тиражите, тъй като това е ангажимент, който сме поели към международните си партньори - централите на лицензионните ни издания".
 


 
Коментари
 
Нели - 26-09-2013 г. 20:46:21

Имате разменени срички в заглавието. Нека редакторът се намеси. :)

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg