EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финландия прави центрове за депортация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финландия прави центрове за депортация

mail17:32 | 11.12.2015прегледи 1455 коментарикоментари 0


Правителството на Финландия планира да затвори няколко от действащите в момента на територията на страната центрове за прием на бежанци, да постави мораториум върху изглаждането на нови и да открие депортационни центрове, предаде ТАСС.
До края на януари 2016 г. ще бъдат затворени центровете в градовете Парикала, Вантаа и Мерикарвия. Освен това ще бъде прекратена подготовката за откриването на новините центрове в Китиля, Пело и Юлиторнио. В района на Хелзинки ще се отворят нови два депортационни центъра, където тези, на които им е отказано убежище и тези , които доброволно ще напускат страната, ще очакват завръщането си в родината.
По-рано вътрешният министър на Финландия Петери Орпо отбеляза, че затварянето на центрове ще се наложи по съображения за сигурността и от икономическа целесъобразност. Вътрешните министри на Франция и Германия изразиха „категорична убеденост“, че миграционният поток към Европа трябва да бъде намален, предаде AFP.
„Трябва да се прави разлика между терористи и мигранти“, казват още двамата министри в писмо до ЕК. Те призовават „да се намери общ отговор на бежанската криза“ и настояват за „значително засилване на ролята и операциите на „Фронтекс“.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049