EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Финансовият сектор в Лондон с 100 хил. нови работни места до 2020 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансовият сектор в Лондон с 100 хил. нови работни места до 2020 г.

mail10:19 | 18.01.2010прегледи 639 коментарикоментари 0


През следващото десетилетие Лондон - в ролята си на световен финансов център - ще процъфти. Нещо повече, градът ще стане западен център за всички развиващи се икономики, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на прогнозата на един от най - успешните хедж- фондове в британската столица Toska.
Песимистичните прогнози за бъдещето на финансовите институции в Лондон - заради които компании като BueCreds Capital и Brevan Howard, вече прехвърлиха част от своите сътрудници в Швейцария - не влияят на увереността на Toska, че пазари като Бразилия, Русия, Индия и Китай ще работят за развитието на Лондон.
„Има много икономики, които нямат собствени инфраструктури, като в същото време Лондон има изградени връзки с Индия, страни от Персийския залив и Китай (през Хонконг). Всички тези пазари се нуждаят от един западен център,” смята главният икономист от Toska Савас Савори.
Според прогнозите на Савори през следващото десетилетие финансовият сектор в Лондон ще създаде допълнително около 100 000  работни места.
Прогнозите идват дори след като правителството на Великобритания прие 50 % данък върху бонусите на банкерите и след като Лондон бе обявен за враждебна територия за финансовите институции.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg