EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финансова помощ за общини за минерални извори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансова помощ за общини за минерални извори

mail16:01 | 29.09.2016прегледи 785 коментарикоментари 0


Министерството на околната среда и водите (МОСВ) провежда политика за подкрепа на общините за ефективното използване на ресурсите от минерална вода, каза зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова при откриването на Третия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в к.к . „Св.св. Константин и Елена“.

Тя съобщи, че МОСВ инициира разработването на Национална схема в подкрепа на общините за ефективното използване на ресурсите от минерална вода, която ще се администрира от Националния доверителен екофонд.

Целта на програмата е да се преодолеят основните трудности пред общините-ползватели на находищата на минерални води. Проблемите им се изразяват главно в недостиг на финансови средства за реконструкция, рехабилитация и изграждане на инфраструктура за ефективно използване на минерални води.

Новият финансов инструмент, насочен към подпомагане на общински проекти, се очаква да стартира още тази година, обяви Николова. Бенефициенти на програмата ще са общини с добър потенциал за разширяване и ефективно използване на минерални води.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg