EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Финансиране за 250 обществени сгради

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Финансиране за 250 обществени сгради

mail09:30 | 27.11.2012прегледи 512 коментарикоментари 0


Около 250 обществени сгради ще бъда обновени с цел енергийна ефективност по съвместен проект на МИЕТ и Министерство на финансите. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на представянето на план за действие за устойчиво енергийно развитие на Столична община.

Делян Добрев обясни, че се надява проектът да стартира до края на годината с подаване на молби от общините, за да може в най-кратък срок да започне и изпълнението на проекта. Инициативата, която е съвместно с Министерство на финансите, е на стойност 100 млн. лева и е финансирана от Фонд за енергийна ефективност. Средствата ще бъдат предоставяни във вид на изгодни кредити с 3-годишен гратисен период, като на 4 година ще бъде възстановена само главницата, посочи енергийният министър.
Разработването на план за енергийно развитие София отново доказва, че е столицата ни е след лидерите в Европейския съюз по отношение на енергийната ефективност на база на околната среда. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) разработва много проекти за постигането на енергийна ефективност и съответно намаляването на вредните газове в страната. Един от примерите за това е международен фонд „Козлодуй”, по който са заделени около 47 млн. евро за обновяването на 243 сгради в страната, 26 от които са на територията на столицата, отбеляза Добрев.
Правителството, и в частност Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), ще съдейства на Столична община и на другите общини в страната, както и на бизнеса, при изпълнението именно на такива проекти с цел енергийна ефективност.
Като друга мярка на държавата, министърът на икономиката посочи програмата за енергийна ефективност за малкия и средния бизнес, по който са отпуснати 150 млн. евро държавна помощ и още 150 млн. евро предоставени от Европейската банка за възстановяване и развитие../Фокус
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165