EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Филм за Пловдив засне бразилска телевизия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филм за Пловдив засне бразилска телевизия

mail16:43 | 19.07.2016прегледи 844 коментарикоментари 0


По съвместен проект между община Пловдив, Министерство на туризма и Министерство на външните работи на България, бе заснет репортаж за Пловдив от екип на бразилска телевизия „Record Minas”. Това е  втората по гледаемост телевизия в Бразилия, с аудитория от над 70 милиона зрители. Екипът, който осъществи заснемането бе придружаван от Ренато Русеф Прадо – почетен консул на България в Бразилия. Той е бразилски гражданин от български произход, със седалище на консулството в град Белу Оризонте и консулски окръг, обхващащ щатите Минас Жерайс, където е концентрирана една от най-важните индустрии на Бразилия – минният добив и преработка, и Еспириту Санту, в който е разположен един от най-значимите пристанищни комплекси в страната.

Репортажът за Пловдив е част от мащабен проект на Министерство на туризма, ориентиран специално към бразилския туристически пазар. Представители на пловдивското ОП „Туризъм“ и ОИ „Старинен Пловдив“ координираха  логистично престоя на гостите и ги придружиха по време на заснемането на обектите, извършено  по предварително  разработен от експертите на двете институции, маршрут.

Репортажът за град Пловдив и археологическия туризъм са основен акцент в целия снимачен проект, състоящ се от общо 5 части. Представени са също розоберът в Карлово и винопроизводството в България.

Пловдив е описан като „невероятен град, който има прекрасно запазен римски амфитеатър, с 2000 години по-стар от Колизеума в Рим“. Заснето и излъчено бе и подробно интервю с археолога Мая Мартинова. Освен Античния театър, екипът засне пешеходната улица (която пловдивчани наричат „Главната“) , с новата водна каскада на стълбите на „Каменица“.

Вижте линка към 5-те части:

http://noticias.r7.com/minas-gerais/veja-a-serie-de-cinco-reportagens-especiais-da-bulgaria-05072016

Източник: Община Пловдив


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg