EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Филиали на Lehman Brothers искат помощ от централата в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филиали на Lehman Brothers искат помощ от централата в САЩ

mail13:33 | 31.08.2009прегледи 546 коментарикоментари 0


Бившите европейски филиали на фалиралата американска банка Lehman Brothers възнамеряват да подадат жалби и да поискат до 100 милиарда долара от бившата си централа, пише в електронното си издание в. Financial times.
Жалбите са подготвени от консултантската компания PriceWaterhouseCoopers, която действа като съдебен администратор на основните дейности в Европа на Lehman Brothers. Тони Лоумъс, сътрудник в компанията, твърди пред Financial times, че жалбите са от твърде различно естество и "извънредно сложни", като много от тях са свързани с гаранции на централата, дадени на нейните филиали. Повече от 100 бивши филиали на Lehman Brothers в Европа искат да им се плати за работата с клиенти и кредитори след обявяването на фалита.
Lehman Brothers обяви фалит през септември 2008 година заради дългове, възлизащи на над 613 милиарда долара и поиска защита от кредитори по силата на американския закон за фалитите.
Financial times уточнява, че съгласно решението на американския съд жалбите трябва да бъдат подадени до 22 септември.
От своя страна в европейските филиали на Lehman Brothers постъпват жалби от клиенти, които искат да им бъдат изплатени милиарди долари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg