EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Филиал на Lufthansa с полети до България по време на стачката

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филиал на Lufthansa с полети до България по време на стачката

mail13:23 | 22.02.2010прегледи 588 коментарикоментари 0


Германската авиокомпания Germanwings, филиал на най-голямата германска авиокомпания Lufthansa, ще осъществява някои полети до България, Великобритания, Гърция, Испания, Италия и Хърватия по време на 4-дневната стачка, но
предупреди, че ще има и отменени полети, предаде Associated press.
Lufthansa отмени днес 800 полета, което засегна 10 000 пътници по света, след като над 4000 пилота започнаха тази нощ стачка. Стачката ще продължи до ранните сутрешни часове в петък.
Въпреки обявената стачка днес, Lufthansa ще осъществи 160 вътрешни, 600 европейски и 80 далечни полета, съобщава ИТАР-ТАСС.
Авиокомпанията продължава да осъществява много от вътрешните си полети и полетите на къси разстояния в Европа. Отменени са полетите за повечето далечни дестинации до Съединените щати, включително до Ню Йорк и Денвър. Най-вероятно полетите до Африка, Южна Америка и Азия ще бъдат осъществявани.
"Обикновено имаме 1800 полета на ден", съобщиха по- рано днес от Lufthansa.
Според прогнози на компанията стачката може да струва 25 млн. евро ($34 млн.) дневно. 
Освен Lufthansa, стачката на пилотите засяга и нейните филиали Germanwings и Lufthhansa Сargo.
Компанията съобщи, че се опитва да пренасочи пътниците към други авиолинии или железопътен транспорт. На пътниците, които не могат използват друг транспорт, ще бъдат върнати парите.
Междувременно ръководството на Lufthansa подаде иск в Трудовия съд във Франкфурт с молба за съдебно разпореждане за прекратяване на стачката.
Браншовият профсъюз Cockpit настоява за един и същи колективен трудов договор за заплатите за всички пилоти от групата, включително филиалите й в чужбина, което ръководството отхвърля. Профсъюзът настоява също така за гаранции за заетостта на над 4000 пилоти, което се очертава като най-лесната точка от преговорите, тъй като Lufthansa вече заяви, че гарантира работните места до края на 2012 година, отбелязва АФП.
В резултат на стачните действия на пилотите на Lufthansa са отменени и полети до и от Летище София.
Актуална информация за промените в разписанието може да бъде получена на сайта на Летище София www.sofia-airport.bg или на телефоните за летищна информация: (02) 937 2211/2/3, съобщават от летището. Пътниците, притежаващи билети за полетите на Lufthansa на 22 февруари, следва да се явят на летището не по-късно от 60 минути преди обявения по разписание час на излитане, да позвънят на телефона на българското представителство на превозвача (02) 930 42 42 или да се обърнат към своята агенция за промяна на резервацията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg