EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фетел се разходи в Сингапур, но не стана шампион

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фетел се разходи в Сингапур, но не стана шампион

mail10:40 | 26.09.2011прегледи 1120 коментарикоментари 0


F1 Racing България
Световният шампион Себастиан Фетел постигна една от най-безпроблемните си победи, но тя не му стигна, за да бъде коронясан с втора титла. Пилотът на Red Bull не остави никакви шансове на преследвачите. Втори остана Бътън, а на последното място на почетната стълбичка се качи Уебър.
Пилотите преминаха през първия завой без инциденти, като пореден страхотен старт направи Алонсо. Пилотът на Ferrari се изстреля на трета позиция. Големият губещ се оказа Хамилтън – британецът атакува от външната страна, но се озова закотвен зад Уебър и се срина до осма позиция. Фетел поведе уверено колоната и започна методично да трупа преднина пред Бътън и Алонсо.
Люис Хамилтън започна веднага с атаки срещу Шумахер и успя да го изпревари в 4-а обиколка. Още в следващата обиколка британеца се справи и с втория пилот на Mercedes – Нико Розберг и излезе на 6-а позиция. Марк Уебър постепенно настигна Фернандо Алонсо, но системата DRS в болида на австралиеца отказа и задачата му се усложни. Зад тях Хамилтън поведе битка с Маса. Австралиеца успя да задмине Алонсо две обиколки по-късно.
Първият пилот, който смени гуми бе Нико Розберг в 10-а обиколка. Веднага след него при механиците си влезе Алонсо, който постави меки Pirelli. Първият отпаднал се оказа Тимо Глок в 11-а обиколка. Пилотът на Virgin се завъртя и се удари в предпазните заграждения. Маса и Хамилтън влязоха едновременно в бокса и се върнаха веднага на пистата. След излизането от боксовете Люис направи поредната си глупава маневра, като атакува остро Маса с незагрети гуми и успя да счупи предното си крило и да спука задна дясна гума на бразилеца. Хамилтън предпочете да остане на пистата с половин предно крило още една обиколка. По-късно Люис бе наказан с преминаване през бокса за инцидента. Междувременно Марк Уебър влезе да смени своите гуми и се върна зад Алонсо.
В 14-а обиколка преднината на Фетел пред Бътън достигна 12 сек. Двамата смениха спокойно гуми и запазиха преднината пред Алонсо. Испанецът се оказа закотвен зад Пол ди Реста, който бе избрал тактика с две спирания. Това позволи на Уебър отново да се доближи до испанеца. Атаката на пилота на Ferrari успя в 19-а обиколка. В 24-а обиколка Хамилтън отново застигна Маса. До нов инцидент не се стигна, след като бразилецът сгреши на изхода на старт-финалната права и стана лесня плячка за Люис.
Вторите смени поведе Алонсо в 26-а обиколка. Испанецът успя да смени гуми и да се върне 4-и.
Колата за сигурност най-накрая се появи в 29-а обиколка. Невероятно тежък инциент преживя Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион опита да изпревари Серхио Перес, но се удари в него, болида му прелетя закратко във въздуха и се заби в предпазните огради. Немецът се отърва без контузии. Всички водещи пилоти без Алонсо влязоха в боксовете, смениха гуми и запазиха позиции.
Надпреварата бе рестартирана в 33-а обиколка. Фетел успя да запази безпроблемно лидерството. Проблем за лидерите създадоха изостаналите с обиколка пилоти, които трябваше да дават отново път. Марк Уебър се възползва от хаоса и успя отново да изпревари Алонсо. Контраатаката на испанеца не успя и той трябваше да се примири с 4-а позиция. Страхотна битка за седма позиция поведоха Хамилтън и Сутил. Британецът успя и изпревари и Пол ди Реста. Люис продължи да е най-бърз на пистата и започна да преследва и Фернандо Алонсо.
В 47-а обиколка Марк Уебър влезе в бокса за трета смяна и с върна на трасето зад Хамилтън със супер меки гуми. Само няколко завоя бяха необходими на австралиеца, за да изпревари пилота на McLaren, който също спря в бокса още в следващата обиколка.В 50-а обиколка през механиците минаха и Фетел и Алонсо.
Дженсън Бътън направи отчаян опит да застигне и изпревари Фетел, чието темпо рязко спадна заради пестене на гориво. Британеца настигна световния шампион, но усилията му стигнаха само за второто място. Марк Уебър също се качи на подиума, а празненствата за втора титла на Фетел се отложиха поне до следващото състезание.

Класиране:

1. Фетел Red Bull-Renault 1:59:06.537 часа
2. Бътън McLaren-Mercedes + 1.737
3. Уебър Red Bull-Renault + 29.279
4. Алонсо Ferrari + 55.449
5. Хамилтън McLaren-Mercedes + 1:07.766
6. Ди Реста Force India-Mercedes + 1:51.067
7. Розберг Mercedes + 1 об.
8. Сутил Force India-Mercedes + 1 об.
9. Маса Ferrari + 1 об.
10. Перес Sauber-Ferrari + 1 об.
11. Малдонадо Williams-Cosworth + 1 об.
12. Буеми Toro Rosso-Ferrari + 1 об.
13. Барикело Williams-Cosworth + 1 об.
14. Koбаяши Sauber-Ferrari + 2 об.
15. Сена Renault + 2 об.
16. Ковалайнен Lotus-Renault + 2 об.
17. Петров Renault + 2 об.
18. Д’Aмброзио Virgin-Cosworth + 2 об.
19. Рикиардо HRT-Cosworth + 4 об.
20. Лиуци HRT-Cosworth + 4 об.
21. Алгерсуари Toro Rosso-Ferrari + 5 об.
НБО: Бътън, 1:48.454
Отпаднали:
Трули Lotus-Renault 48 об.
Шумахер Mercedes 29 об.
Глок Virgin-Cosworth 10 об.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903