EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фестивал на туристическите филми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на туристическите филми

mail13:07 | 05.04.2017прегледи 1149 коментарикоментари 0


За участие в тазгодишното XIII издание на Международния Фестивал на Туристическия Филм – България „На източния бряг на Европа“ получихме 91 филма от 18 държави. От тях бяха номинирани 49 продукции.

Над 1/3 от продуцентите са участвали и в предходни издания. Фестивалът се радва на интерес от страна на екзотични дестинации като Малайзия (с 3 филма), Индонезия (с 5 филма), Дубай (с 3 филма). Участват страни от цял свят като Исландия, Германия, Австрия, Словения, Македония, Турция, Австрия, Дания, Швейцария, Португалия, Армения, Палестина. Китайски продуцент изпрати 3 филма, представящи живота в България, 2 от които бяха номинирани. Видеопродукциите на туристическа тематика се отличават с високи художествени, рекламни и технически характеристики. Конкуренцията е изключително засилена.

Във фестивалните дни, освен конкурсните прожекции, за гостите на фестивала и публиката на Велико Търново сме подготвили редица интересни събития. На 6 април ще ги запознаем с най-новата приключенска поредица „Travel diary: Приключенията на Вилиан“. На 7 април ще ги срещнем с Анри Кулев, за да коментираме художествената анимация в туристическите филми, а следобеда ще излъчим премиерата на „Тибет“– най-новия филм на пътешественик №1 в България – Симеон Идакиев. На 8 април пък ще ги предизвикаме да се включат в играта  „В търсене на пътешественика“, която ще ги разходи из Търновските потайности и ще тества приключенския им усет.

Примамлива награда от томбола очаква един от зрителите, посещавали фестивалните прожекции: уикенд за двама в изискан хотел в Боровец.

На фестивала във Велико Търново ще посрещнем близо 70 гости от страната и чужбина, сред които продуценти, представители на чуждестранни министерства, туристически бордове и дипломатически мисии, както и създатели на филми.

Припомняме, че миналата година най-голямата награда Grand Prix на фестивала получи филмът „Домът на тюркоаза“, Турция. Кой ще грабне тазгодишните туристически филмови призове ще стане ясно вечерта на 6 април на Официална церемония. Интернационално жури, съставено от 5 български и 4 чужди представители на академични и професионални организации за кино и туризъм, ще определи победителите.

Прожекциите, творческите срещи и Церемонията по награждаване ще се състоят в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, Велико Търново, в периода 6-8 април 2017.

Международният фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ е ценен форум и със слава на престижно събитие, на което се срещат продуценти и автори на филми. Той е форум, полезен на туристическия бизнес и туристическите общини и организации, от една страна в търсенето на идеи за създаване на туристическа презентация и реклама, от друга страна в намирането на екипи за реализация на високо качествени видео продукции.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg