EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фестивал на слънчогледа в Монтана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на слънчогледа в Монтана

mail13:01 | 19.08.2020прегледи 551 коментарикоментари 0


Фестивал на слънчогледа ще събере на централния площад "Жеравица" в Монтана фермери, занаятчии, готвачи и производители на натурални храни от 28 до 31 август, съобщиха от общината в Монтана.

Заявка за участие вече са дали майстори на дърворезбата, на керамиката, производители на бижута и сувенири, ножари, производители на продукти от мляко и месо, на хляб, на етерични масла, на натурален мед и био-храни и т.н.

По време на фестивала за децата са предвидени игри на открито, сапунена работилница и други забавления. За ценителите на кулинарното изкуство организаторите са предвидили различни традиционни ястия, които ще бъдат приготвяни на място - гозби с месо, зеленчуци, баници, гофрети, домашна лимонада и т.н. Кметът на Монтана Златко Живков ще се включи във фестивала на 31 август и ще направи домашна баница с чипровски кори в бакърена тава. За доброто настроение на посетителите е предвидена ежедневна музикална програма, като на 30 Август от 20 часа концерт ще изнесе оркъстър "Виво Монтана".

Фестивалът на слънчогледа ще се проведе за втора поредна година в края на лятото в Монтана. Негови организатори са общината, регионалната занаятчийска камара и местни фирми.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 906