EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фестивал на билките този уикенд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фестивал на билките този уикенд

mail16:15 | 23.06.2023прегледи 1124 коментарикоментари 0


На 24 и 25 юни в севлиевското село Младен ще се проведе „Фестивал на билките“. Това съобщиха за БТА организаторите на събитието. 

В двата дни на фестивала посетителите на село Младен ще могат да се запознаят с разкази за Еньовден и билките заедно със специалистите Татяна Цанкова и  Ангел Гоев, ще могат да се включат в практични ателиета за здравето и билките, в съботния ден кулминацията ще е концерт с участието на Петя Панева. На 25 юни, неделя, ще се проведе традиционното посрещане на изгрева и пешеходен преход до местността „Знамето“, по-късно организаторите са предвидили състезание по ориентиране „Лабиринт на здравето“. 

От първото издание на „Фестивала на билките“ организаторите си поставят амбициозната цел да популяризират своето село Младен, но и потенциала на хората свързани с него. По повод 10-годишнината от създаването на фестивала в центъра на селото ще бъде експонирано съоръжение, наречено Книга на живота, там посетителите ще могат да намерят полезна информация за лечебните растение на България, посочват организаторите. 

Началото си този фестивал води от 2013 г., събитието се организира всяка нечетна година, като целта му е да се съберат хора свързали работата и почитта си към лечебната сила на билките, на пчелния мед и традиционните занаяти. 

В навечерието на празника, на 23 юни еньовденски венец от дъхави билки и цветя ще сплетат пред Хаджистояновото училище уредниците на Исторически музей - Севлиево и възпитаници на детските градини и училищата в общината, а самодейците от НЧ „Отец Паисий - 1922“ в село Богатово ще придадат звук на празника.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg