EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермерски фестивал всяка събота в "Младост"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермерски фестивал всяка събота в "Младост"

mail08:01 | 30.06.2020прегледи 694 коментарикоментари 0


Фермерски фестивал „Произведено във фермата“ ще се провежда всяка събота на паркинга на BILLA в столичния кв. „Младост“. Събитията се организират от Фондация Биоселена. Търговската верига вече беше домакин на пазарите, като през уикендите на юни посрещаше производители от цялата страна. Събитията ще продължат всяка събота от 10:00 ч. до 18:00 ч. на паркинга на супермаркета на бул. „Александър Малинов“ в София. В поредицата от пазари ще вземат участие над 30 малки производители от цялата страна.
 
Общите усилия целят да скъсят пътя на фермерските и занаятчийски храни, произведени от малки производители в селски райони, до потребителите.
 
Всяка седмица различни родни производители ще предлагат продукцията си в специално обособена част с шатри пред магазина. Посетителите ще имат възможност да разгледат и закупят разнообразни сезонни и традиционни предложения, произведени от български фермери и занаятчии. Млечни продукти, плодове и зеленчуци, сладки и печива, месни деликатеси – това са само част от продуктите, които ще очакват клиентите на пазара.
 
Пресни и свежи БИО череши, боровинки, касис, малини и други плодове ще са акцентът на следващото издание на фестивала. В допълнение тази събота, 27.06, посетителите на събитието ще могат да гледат демонстрация на варене на сладка на живо. Производителят ще сподели с посетителите някои от своите изпитани домашни рецепти и ще даде възможност на всеки да опита и сам да се увери в страхотния вкус на продукцията.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161