EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фермерски пазар и в Стара Загора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермерски пазар и в Стара Загора

mail12:39 | 31.07.2015прегледи 1238 коментарикоментари 0


Стара Загора, Румяна Лечева, БТА
Община Стара Загора организира за първи път на 31 юли, петък, фермерски пазар. Идеята е на кмета Живко Тодоров, който се надява така да се създаде по -пряк контакт между производителите от региона и гражданите, както и достъп до храни с доказан произход.
Щандовете ще отворят врати в 15.00 часа в западната част на градския пазар. Всички фермери могат да подредят собственото си производство, създадено в домашните градини или малки семейни ферми.
До момента заявки за участие са подали 8 производители, но се очаква да се увеличават. Те ще предложат на старозагорци богато разнообразие на продукти от козе мляко - сирене, кашкавал и кисело мляко, на различни биосезонни зеленчуци, биочайове за профилактика, подправки, билки, домашни лютеници, сладко от черници, сироп от бъз, от акация, чай от ябълки, хляб с дива мая, пчелен мед.
По-голяма част от производителите са биосертифицирани, а останалите са регистрирани по наредба номер 26 за директни доставки на собствено производство. Производителите, участници на фермерския пазар, са малки семейни фирми от страната, предлагащи изцяло собствена продукция.
Фермерският пазар ще се провежда всеки петък.
 

EconomyNews.bg припомня, че фермерски пазари вече има на няколко места в София, както и в Бургас.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg